Τα συν του Εμπακατά και μία απραξία λόγω… Ligue 1

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το όνομα του Σαλέμ Εμπακατά είναι το τελευταίο, χρονικά, όνομα που είδε το φως της δημοσιότητας για τον ΑΡΗ πριν το χθεσινό deadline των μεταγραφών.

Οπως σημείωσε και χθες το AllAboutARIS, τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό είχαν κάτι παραπάνω από βάση καθώς η ομάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον παίκτη τα τελευταία 24ωρα.

Ο Εμπακατά εντάσσεται στις κινήσεις που θέλει ο ΑΡΗΣ ελέω CAS, βρίσκοντας ένα “πακέτο” ποδοσφαιριστή στο οποίο διέκρινε αρκετά θετικά. Ηλικία (23χρ.), αθλητικότητα και μία σχετική ισορροπία ανάμεσα σε επίθεση και άμυνα, με την πρώτη να είναι το κομμάτι που αποδίδει καλύτερα.

To αρνητικό είναι σίγουρα η αποχή του από την αγωνιστική δράση τους τελευταίους έξι μήνες, το οποίο ωστόσο δεν ενοχλεί τόσο πολύ αφού υπάρχουν επιλογές στο ρόστερ.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι ο Εμπακατά έκανε μία πολύ καλή και… γεμάτη σεζόν πέρυσι στη Σοσό (33 συμμ. και 25 90λεπτα), ψάχνοντας μέχρι τελευταία στιγμή ένα συμβόλαιο στη Ligue 1.

Ο Κονγκολέζος είναι θετικός στο ενδεχόμενο μετακόμισής του στη Θεσσαλονίκη, αρκεί όμως οι δύο πλευρές να τα βρουν στο οικονομικό για το οποίο βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις.

 

Προτεινόμενα Άρθρα