Συνεχίζεται η ονειρική σεζόν για τη Ρεάλ Μπέτις, η οποία την Πέμπτη (3/2) έριξε ακόμα μια «τεσσάρα» (0-4) -την τρίτη σερί, μετά τα παιχνίδια με Αλαβές και Εσπανιόλ. Αυτή τη φορά στο «Ανοέτα» επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ για τον μονό προημιτελικό του Copa del Rey, κλείνοντας έτσι θέση για τα ημιτελικά του θεσμού! Σε μια φανταστική σεζόν για τους Ανδαλουσιανούς, οι οποίοι βρίσκονται στην 3η θέση της La Liga, συνεχίζοντας παράλληλα και στα Playoffs του Europa League.

Απόλυτη κυριαρχία στο πρώτο 25λεπτο για την Μπέτις, η οποία το αξιοποίησε με το τέρμα του Χουάνμι στο 12′. Ο πρώτος σκόρερ στη σεζόν για τους «Μπέτικος» αλλά και πρώην παίκτης της Σοσιεάδ, πλάσαρε εύστοχα από το ύψος του πέναλτι, ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια του Ουίλιαμ Καρβάλιο. Στο 39′ ακυρώθηκε σωστά μέσω VAR το γκολ του Γιανουζάι για τους γηπεδούχους, καθώς ο Ογιαρθάμπαλ που έκανε την ασίστ, ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.
O Χουάνμι διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα στο 57′, για να έρθει στο 83′ ο Γουίλιαν Ζοσέ -που αγωνίζεται στην Μπέτις ως δανεικός από τους Βάσκους- να κλειδώσει την πρόκριση για τους φιλοξενούμενους. Ο ίδιος παίκτης έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του στο 87′ με εκτέλεση πέναλτι.

Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το πρώτο «διπλό» της Μπέτις επί της Σοσιεδάδ μετά το 2003, όταν είχε επιβληθεί και τότε με 4-0, με τον εν ενεργεία αρχηγό της μάλιστα, Χοακίν, να πετυχαίνει δύο τέρματα.

Θέση στα ημιτελικά έχουν κλείσει ήδη και οι Βαλένθια και Ράγιο Βαγιεκάνο, ενώ την τετράδα θα ολοκληρώσει ο νικητής του Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης.

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα