Κορονοϊός: Σκέψεις για τοπικά lockdown και αποκλεισμούς αεροδρομίων

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Τα 97 νέα κρούσματα τα 30 προήλθαν από το εξωτερικό, με τις υγειονομικές Αρχές να αναγκάζονται να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα αλλά και όλους τους προορισμούς.

Ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, τα οποία σύμφωνα με την γραπτή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, την Δευτέρα (8/6) ήταν 97 τις τελευταίες τέσσερις μέρες.

 Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, σήμανε συναγερμός τις τελευταίες ώρες και λόγω της αύξησης των κρουσμάτων αλλά και εξαιτίας των εικόνων συνωστισμού στην Μύκονο αλλά και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το εν λόγω ρεπορτάζ, υπάρχουν σκέψεις για έναν νέο γύρο περιοριστικών μέτρων, σε επίπεδο δήμων ή νομού ή ακόμα και για απαγόρευση πτήσεων από συγκεκριμένα αεροδρόμια ή συγκεκριμένους προορισμούς που δίνουν αρκετά κρούσματα του ιού όπως π.χ. με την Ντόχα του Κατάρ.

 
 
«Είναι σαφές πως στην κυβέρνηση παρακολουθούν από πολύ κοντά την εικόνα και το πως εξελίσσεται η επιδημιολογική καμπύλη. Όπως έγινε τις τελευταίες ώρες δεν είναι καθόλου τυχαίες οι αναφορές, οι δηλώσεις, κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών που επισείουν τον κίνδυνο της επιβολής ενός νέου γύρου περιοριστικών μέτρων. Στην κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν με κάθε διαθέσιμο μέσο το θετικό κεκτημένο σε ότι αφορά το υγειονομικό επίπεδο. Έτσι λοιπόν λένε, τα κυβερνητικά στελέχη πως δεν θα διστάσουν τα επόμενα 24ωρα είτε να επιβάλουν καραντίνα, lockdown σε επίπεδο δήμων και επίπεδο νομού, αλλά μπορεί να πάμε και σε απαγόρευση πτήσεων από συγκεκριμένα αεροδρόμια ή συγκεκριμένους προορισμούς που δίνουν αρκετά κρούσματα του ιού όπως π.χ. με την Ντόχα του Κατάρ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος στο δελτίο του Open. 

Τα 97 νέα κρούσματα τα 30 προήλθαν από το εξωτερικό, με τις υγειονομικές Αρχές να αναγκάζονται να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα αλλά και όλους τους προορισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η γραπτή ενημέρωση του ΕΟΔΥ την Δευτέρα (8/6) αναφέρει πως «η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και διεθνές και βρίσκεται σε ετοιμότητα να παρέμβει, ανά πάσα στιγμή, αν χρειαστεί».

Ωστόσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε σήμερα από την Θεσσαλονίκη πως «Όποιος νομίζει ότι έχουμε απαλλαγεί από τον κορονοϊό κάνει λάθος».

Προτεινόμενα Άρθρα