Το Champions League είναι και πάλι εδώ!

από AllAboutARIS

Η μεγάλη ημέρα εφτάσε. Το Champions League είναι και πάλι εδώ! Δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων απόψε (15/2, 22:00) ξεκινούν τα «νοκ άουτ» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με τα πρώτα δύο παιχνίδια των «16». Η «αυλαία» του γύρου θα ανοίξει στο Παρίσι, όπου η Παρί Σεν Ζερμέν θα υποδεχτεί την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ο Μέσι συναντάει την «αιώνια» αντίπαλο και ο Μπαπέ… το μέλλον του

Στο μεγαλύτερο ντέρμπι του γύρου η Παρί Σεν Ζερμέν θα αναμετρηθεί στο «Παρκ Ντε Πρενς» με την πολυνίκη του θεσμού, Ρεάλ Μαδρίτης. Η «Βασίλισσα» θα αντιμετωπίσει τη διεκδικήτρια του «στέμματος». Εκτός από την ποιότητα των συνόλων του Κάρλο Αντσελότι και του Μαουρίτσιο Ποκετίνο το ζευγάρι αποκτάει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω δύο εκ των πρωταγωνιστών. Ο Λιονέλ Μέσι θα αντιμετωπίσει για ακόμα μια φορά την «ορκισμένη εχθρό» της αγαπημένης του Μπαρτσελόνα, ενώ ο Κιλιάν Μπαπέ θα συναντήσει την ομάδα που κατά πάσα πιθανότατα θα είναι ο επόμενος σταθμός της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Οι πρωτοπόροι της La Liga, «Μερένγκες» (+4 από τη 2η Σεβίλλη) για να φτάσουν στους «16» πήραν την 1η θέση του 4ου ομίλου του Champions League, αφήνοντας 2η την πρωαθλήτρια Ιταλίας, Ίντερ, έχοντας πέντε νίκες και μόλις μια ήττα μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» κόντρα στη Σέριφ του «ήρωα» Γιώργου Αθανασιάδη και του Γιώργου Κολοβού. Από την πλευρά της το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της Ligue 1 (+13 από τη δεύτερη Μαρσέιγ), Παρί στον πρώτο όμιλο έμεινε για έναν βαθμό πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο τεχνικός των Μαδριλένων, Κάρλο Αντσελότι στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης χαρακτήρισε το παιχνίδι ως έναν… πρόωρο τελικό, αναφέροντας: «Το παιχνίδι αυτό θα μπορούσε να είναι τελικός Champions League. Καλούμαστε να αποκλείσουμε μια από τις βασικές αντιπάλους μας για την κούπα. Δεν υπάρχει πίεση, περισσότερο κίνητρο. Πρέπει να κάνουμε ολοκληρωτική εμφάνιση, είμαστε, άλλωστε, δύο ομάδες που παίζουν αρκετά παρόμοιο ποδόσφαιρο»

O προπονητής των Παριζιάνων, Μαουρίτσιο Ποκετίνο εξέφρασε την ακλόνητη εμπιστοσύνη στην ομάδα του, καθώς στις δηλώσεις του είπε: «Στην Παρί θέλουμε να κερδίζουμε. Θα ήταν όνειρο να προκριθούμε. Δεν έχουμε την εμπειρία ή την ιστορία της Ρεάλ, αλλά ούτε πρόκειται να παίξουμε ως το αουτσάιντερ. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Σέβομαι τη Ρεάλ, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει φαβορί»

Δύσκολη «έξοδος» για τη Μάντσεστερ Σίτι στην Ποτογαλία

Στο έτερο παιχνίδι της βραδιάς η Μάντσεστερ Σίτι έχει μια έξοδο… «παγίδα», καθώς θα αντιμετωπίσει την Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα, με τους «Πολίτες» να μην έχουν καλή παράδοση επί πορτογαλικού εδαφούς. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα θα ψάξει απόψε την δεύτερη νίκη της σε επτά αναμετρήσεις στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου σε επτά παιχνίδια. Οι «Γαλάζιοι» έχουν ηττηθεί τρεις φορές στην Πορτογαλία, ενώ στα άλλα δύο «κόλλησαν» στην ισοπαλία.

Το «τρένο» της Premier League, (1η στο +9 από τη 2η Λίβερπουλ, με παιχνίδι παραπάνω) βρίσκεται σε φανταστική κατάσταση, τρέχοντας αήττητο σερί, 12 αναμετρήσεων! Η Σίτι στον πρώτο όμιλο του Champions League κατάφερε να αφήσει για έναν βαθμό πίσω της το έτερο «θηρίο» των… πετροδόλαρων, Παρί Σεν Ζερμέν. Όσον αφορά την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, η οποία όμως έχει μείνει έξι βαθμούς πίσω από την Πόρτο, προέρχεται από ένα επεισοδιακό ντέρμπι κόντρα στους «Δράκους». Στον τρίτο όμιλο τα «λιοντάρια» έμειναν πίσω από τον «απόλυτο» Άγιαξ, ενώ στην ισοβαθμία είχε την υπεροχή κόντρα στη Ντόρτμουντ, η οποία θα συνεχίσει στο Europa League.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Πεπ Γκουαρδιόλα επισήμανε πως είναι δύσκολο η ομάδα του να τα πάει καλύτερα εν συγκρίσει με πέρυσι που έφτασε στον τελικό και ηττήθηκε από την Τσέλσι, αναφέροντας: «Δεν είναι εύκολο να τα πάμε καλύτερα από πέρυσι. Είμαι καιρό σε αυτόν τον χώρο ως προπονητής, αν δεν παίρνεις τα αποτελέσματα αντιμετωπίζεις κριτική. Αλλιώς, κάνε κάποια άλλη δουλειά, κανένα πρόβλημα. Ξέρουμε τα στάνταρ μας, έχουμε απίθανη αρμονία στην ομάδα, αυτός είναι ο βασικός μου στόχος. Τα υπόλοιπα θα τα κάνουν οι παίκτες».

Aπό την πλευρά του ο τεχνικός της Σπόρτινγκ, Ρούμπεν Αμορίμ εξέφρασε την πεποίθηση πως η ομάδα του μπορεί να κάνει την έκπληξη, ενώ αποθέωσε τον αντίπαλο προπονητή. «Μου αρέσουν πραγματικά οι παίκτες μου, αλλά είμαι ρεαλιστής. Πιστεύω ότι μπορούμε να περάσουμε και πρέπει να το πιστέψουμε. Με έχουν εκπλήξει πολλές φορές και έχουν πετύχει ορισμένα θαύματα στο παρελθόν. Πιστεύω ότι μπορούμε. Ο Γκουαρδιόλα είναι ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο. Είναι σαν να πηγαίνω ακόμα γυμνάσιο κι εκείνος πανεπιστήμιο», ανέφερε ο Πορτογάλος προπονητής.

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα