Ντέρμπι νέας εποχής και… στενών περιθωρίων!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Νέο ξεκίνημα και αντίδραση σε ένα οριακό -βαθμολογικά- παιχνίδι. Αυτά είναι τα βασικά ζητούμενα για τον ΑΡΗ στο αποψινό μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (19:30 AlllAboutARIS LIVE, Libero 107,4, NS Prime), με το οποίο πέφτει η αυλαία στην 24η αγωνιστική της Super League.

Ο αγώνας του “Κλεάνθης Βικελίδης βρίσκει τους “κιτρινόμαυρους” στο μεταβατικό στάδιο της αποχώρησης του Άκη Μάντζιου και της έλευσης του Χερμάν Μπούργος, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από το βράδυ του Σαββάτου.

Το ντέρμπι της πόλης θα γίνει υπό το βλέμμα του Αργεντινού και των συνεργατών του, λίγες ώρες πριν πατήσει το πόδι του για πρώτη φορά στο Ρύσιο και πιάσει δουλειά με τη νέα του ομάδα, έχοντας ήδη μία εμπεριστατομένη εικόνα για αυτήν.

Ο ΑΡΗΣ δεν έχει περιθώρια για απώλειες με φόντο τα πλέι οφ, τη στιγμή που και ο ΠΑΟΚ έχει τα δικά του βαθμολογικά κίνητρα. Δηλαδή να μην αφήσει τον Ολυμπιακό να ξεφύγει ακόμα περισσότερα και να διατήρει τις όποιες λίγες ελπίδες έχει για να πλησιάσει την κορυφή. Με την ιδιαιτερότητα ότι βρίσκεται εν μέσω των κρίσιμων αγώνων με τη Μίντιλαντ.

ΑΡΗΣ: “Πληγή” με Σούντγκρεν και Γκάμα

Ο Φαμπιάνο είναι ένας λόγος για να χαμογελάει ο Τόλης Τερζής, από την άλλη όμως έχει δύο απουσίες. Και η μία πιο σημαντική από την άλλη.

Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν ακόμα δεν επανήλθε από τη βαριά ίωση που τον ταλαιπώρησε ενώ ο Μπρούνο Γκάμα παραμένει τραυματίας. Στο ιατρικό δελτίο παραμένει και το όνομα του Ντουκουρέ.

Στον αντίποδα, επιστρέφει ο τιμωρημένος Ματίγια ενώ μετά από καιρό βρίσκεται ξανά σε αποστολή και ο Μπεναλουάν.

Η αποστολή του ΑΡΗ: Κουέστα, Σιαμπάνης, Γκαρσία, Σάσα, Καμαρά, Ιτούρμπε, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σάκιτς, Μαντσίνι, Μπερτόγλιο, Εντιαγέ, Ματίγια, Λόπεθ, Μπεναλουάν, Πάλμα, Εμπακατά, Λούμορ, Δεληζήσης και Μάνος.

ΠΑΟΚ: Επιστροφές και κλειστά χαρτιά από τον Λουτσέσκου

Δεν είναι η πρώτη φορά που στην τρέχουσα σεζόν ο ΠΑΟΚ αποφασίζει να μην ανακοινώσει την αποστολή του πριν από έναν αγώνα.

Τα ερωτηματικά που υπήρχαν, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού το προηγούμενο διάστημα, θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέχρι και λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα όταν και θα ανακοινωθεί η 20αδα του Δικεφάλου», για αυτό και κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.

Σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Μίντιλαντ οι Σάστρε, Μιχαηλίδης, Ζαμπά, είναι στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου, ενώ το μοναδικό πρόβλημα τραυματισμού συνεχίζει να είναι αυτό του Νέλσον Ολιβέιρα.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ανακοίνωσε αποστολή

Η «ταυτότητα» του αγώνα

24η αγωνιστική Super League

ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

19:30, Novasports Prime

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Βοηθοί: Μαρκ Μπορς (Γερμανία), Στέφαν Λουπ (Γερμανία)

4ος: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

VAR:  Γκούντερ Περλ (Γερμανία)

Βοηθός VAR: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής)

Προτεινόμενα Άρθρα