Σε ερώτηση για το πώς μπορεί να γίνει λειτουργική η πολυμετοχικότητα, ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης και ο Λευτέρης Αρβανίτης, απάντησαν…
Α.Ρ.: “Αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν λόγο στη διοίκηση, είτε τώρα, είτε στο επόμενο βήμα. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα λεφτά τους θα πιάσουν τόπο. Όσοι λιγότεροι είναι οι μέτοχοι αυτού του ποσού, τόσο πιο εύκολη θα είναι η συνεννόηση. Παρ’ όλα αυτά, σε όλη την Ευρώπη, υπάρχουν παραδείγματα. Όταν όλοι ξέρουν που πηγαίνουν τα χρήματα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.”
Λ.Α.: “Είναι λάθος όρος το πολυμετοχικότητα. Είναι αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Καταλαβαίνω που πάει το μυαλό όλων των Αρειανών. Υπάρχουν πρόσωπα και… πρόσωπα στον ΑΡΗ. Όταν έφυγε ο Δαμιανίδης το 2012, αφήνοντας 5,5 εκ. χρέη, ήμασταν εμείς εδώ που κάναμε 5 πράγματα και η ομάδα προχώρησε μπροστά. Πάλι είμαστε εδώ, έχουμε αποδείξει πώς χειριζόμαστε τις καταστάσεις. Πώς επενδύουμε τα χρήματα του Αρειανού. Νομίζω ότι δεν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης από τον κόσμο. Στο ΑΣ αποδεικνύεται πιο έντονα, με τα 7000 τακτοποιημένα μέλη. Όταν χρειάστηκε να γίνει έρανος επί Γουλιέλμου, ο ΑΣ μάζεψε 40 χιλιάδες ευρώ. 37 χιλιάδες ευρώ από τον ΑΣ και 3 από τους συνδέσμου. Στον αμέσως προηγούμενο έρανο, μαζεύτηκαν 13 χιλιάδες οι 6 από τον ΑΣ και οι 7 από τους συνδέσμους. Κάθε μέρα προχωράμε. Όταν πας και ζητάς κάποια χρήματα, του λες ότι έχω αυτό το πρόβλημα. Ξέρουν όλοι που πηγαίνει μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Λέμε πάντα την αλήθεια και προχωράμε. Εννοείται ότι θα υπάρξει κάποια στιγμή μια διοίκηση και κάποιοι στιγμή θα υπάρχουν και οι μικρομέτοχοι.”