Άλμα πλέι οφ και Ευρώπης στην Τρίπολη!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η αναμέτρηση της Τρίπολης… έκαιγε για Αστέρα και ΑΡΗ, με το τελικό αποτέλεσμα να αποτελεί και ρυθμιστή για τα πλέι οφ. Μία “μάχη” με μεγάλο κίνητρο, από την οποία βγήκαν νικητές οι “κιτρινόμαυροι”.

Το τελικό 1-2 δίνει στον ΑΡΗ τρεις βαθμούς που αλλάζουν πλήρως το σκηνικό και τον φέρνουν στην 5η θέση της βαθμολογίας με 36 βαθμούς, πιάνοντας τον Παναθηναϊκό (ματς λιγότερο) και τους Αρκάδες (ματς λιγότερο).

Ο Καμαρά άνοιξε τον δρόμο στο 41′ και ο Σάσα στο 90’+7′ “κλείδωσε” το δεύτερο διαδοχικό “τρίποντο” για τον Χερμάν Μπούργος.

Ο Αστέρας θα μπορούσε να ισοφαρίσει νωρίτερα σε τρεις περιπτώσεις, με κορυφαία το δοκάρι του Ριέρα στο 56′.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Οπως με τον Ατρόμητο… (4-2-3-1)

Δεν αλλάζει εύκολα η ενδεκάδα που κερδίζει… Ετσι λοιπόν, η εμφάνιση και η νίκη με τον Ατρόμητο οδήγησε τον Χερμάν Μπούργος στην απόφαση να παρατάξει τους ίδιους έντεκα με την περασμένη Τετάρτη.

Κουέστα στο τέμρα, Σούντγκρεν δεξιά, Γκάνεα στα αριστερά και οι Φαμπιάνο-Μπράμπετς στα στόπερ.

Σάσα-Ματίγια οι δύο χαφ στην ευθεία, με τον Εντιαγέ λίγο πιο μπροστά. Ιτούρμπε και Μαντσίνι οι δύο εξτρέμ. Ο Καμαρά στην κορυφή.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Δύο επιστροφές στην ενδεκάδα από τον Ράσταβατς (4-2-3-1)

Σονί και Μουνάφο ήταν τα σημεία αναφοράς στο σχήμα που επέλεξε ο Σέρβος, ως οι δύο παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε, εμπιστευόμενος το σχήμα… διπλού στη Λαμία την περασμένη Τετάρτη.

Παπαδόπουλος στο τέρμα, με τους Καστάνο-Ατιένζα μπροστά του στα στόπερ, με τους Καρμόνα και Άλβαρεζ πλάγια μπακ.

Ο Μουνάφο και ο Βαλιέντε ήταν οι δύο παίκτες του κέντρου. Ριέρα και Σίτο οι δύο εξτρέμ και ο Σονί λίγο πίσω από τον προωθημένο Μπαράλές.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Πρώτο ημίχρονο με διακυμάνσεις

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ίσως και το καλύτερο του ΑΡΗ στο πρώτο μέρος, βγάζοντας ενέργεια επιθετικά έχοντας δύο τελικές πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δίλεπτο! Ούτε ο Ιτούρμπε όμως ούτε και ο Σάσα δυσκόλεψαν τον Παπαδόπουλο.

Από το 10′ ο Αστέρας άρχισε να ισορροπεί. Καμία από τις δύο ομάδες δεν έδινε δικαιώματα αμυντικά και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές, με αποτέλεσμα το τέμπο να πέσει αισθητά.

Πάτησε “γκάζι” από το 35′ ο ΑΡΗΣ, γκολ… επιτέλους ο Καμαρά

Λίγο πριν τα μισά του αγώνα οι “κιτρινόνμαυροι” βρήκαν πάλι τη… συνταγή για να πλησιάζουν την αντίπαλη περιοχή, απλοποιώντας το παιχνίδι τους και ε περισσότερο μπάλα κάτω. Με αυτόν τον τρόπο ήρθαν τα δύο σουτ από Εντιαγέ (38′) και Σάσα (40′), τα οποία εξελίχθηκαν σε προειδοποιητικές βολές.

Στο 41′ ο Καμαρά με ωραία ενέργεια στον άξονα και πηγαίνοντας κατά μέτωπο στην εστία, έμεινε όρθιος και σούταρε από το ημικύκλιο, με τη μπάλα να αλλάζει πορεία πάνω στον Ατιένζα και να καταλήγει στα δίχτυα του Αστέρα για το 0-1 του πρώτου μέρους.

Πίεζε ο Αστέρας, που είχε και δοκάρι, περίμενε ο ΑΡΗΣ… τον χώρο

Από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η προσέγγιση των Αρκάδων άλλαξε. παίζοντας πιο επιθετικά και με τον ΑΡΗ να τραβάει συνειδητά τις γραμμές του πιο πίσω, περιμένοντας να βγει στον χώρο/.

Το πλάνο αυτό δεν βγήκε επιθετικά για τους “κιτρινόμαυρους”, αφού χαρακτηριστικό είναι ότι η επόμενη καλή στιγμή τους ήταν στο 88′ με την πολύ καλή στιγμή Ντουκουρέ από την παράλληλη του Μαντσίνι στο τρανζίσιον.

Οι Αρκάδες φάνηκαν περισσότερο επιθετικά και μάλιστα είχαν τρεις πολύ καλές στιγμές για να ισοφαρίσουν, με κορυφαία το κοντινό δοκάρι του Ριέρα στο 56′ Στο 63′ Ο Κρέσπι σούταρε και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι ενώ για λίγο δεν βρήκε δίχτυα και ο Μπαράλες με κοντινή προβολή στο 75′.

“Καθάρισε” ο Σάσα στο φινάλε

Τα επτά λεπτά των καθυστερήσεων έδωσαν λίγο ακόμα χρόνο στον Αστέρα για να φτάσει στην ισοφάριση, με μικρότερη παραγωγή φάσεων όμως μετά την κίνηση του Μπούργος να περάσει τρίτο στόπερ τον Μπεναλουάν και να “σφίξει” τα μετόπισθεν.

Το τελικό αποτέλεσμα γράφτηκε στην δεύτερη καλή στιγμή του ΑΡΗ στην επανάληψη και λίγο πριν το φινάλε. Κλέψιμο ηλά, εκτεθειμένη η άμυνα του Αστέρα και ο Ματέο πάσαρε στον Σάσα για να κάνει το 0-2 σε κενή εστία.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής: Γκουστάβο Κορέια (Πορτογαλία)

Βοηθοί: Δημήτρης Μεϊντάνας (Αχαΐας),  Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)

4ος: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

VAR:  Αντόνιο Νόμπρε (Πορτογαλία)

Βοηθός VAR: Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου)

 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 43′ Μουνάφο, 54′ Mπαράλες, 61′ Ατιένζα, 90’+3′ Καρμόνα, 90’+4′ Κρέσπι/72′ Κουέστα, 79′ Σούντγκρεν, 89′ Μαντσίνι, 90’+9′ Γκαρσία

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΓΚΟΛ: -/41′ Καμαρά, 90’+7′ Σάσα

Οι συνθέσεις

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος-  Καρμόνα, Ατιένζα (90′ Μπενίτο), ΚαστάνοΆλβαρεζ-, Βαλιέντε (76′ Ιγκλέσιας), Μουνάφο – Σίτο (76′ Τίλικα), Ριέρα (59)’ Κρεσπί, Σονί (59′ Καπίγια)- Μπαράλες.

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα – Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα – Σάσα, Ματίγια – Μαντσίνι, Εντιαγέ (59′ Μπερτόγλιο, 68′ Ματέο), Ιτούρμπε (58′ Γκάμα) – Καμαρά (82′ Μπεναλουάν)

Προτεινόμενα Άρθρα