Ο "Θεός" του ΑΡΗ γιορτάζει τα 65 του χρόνια! (vids)

από AllAboutARIS

Πρώτος σε συμμετοχές, πρώτος σκόρερ όλων των εποχών και κορυφαίος γκολτζής στην ευρωπαϊκή ιστορία του ΑΡΗ

Αφιέρωσε σχεδόν όλη την ποδοσφαιρική του καριέρα στον ΑΡΗ, τιμώντας τη φανέλα με τον “Θεό του Πολέμου” για 17 χρόνια. Ήρθε το 1974 από τον Αγροτικό Αστέρα και αμέσως καθιερώθηκε στην ομάδα. Αποτέλεσε λαμπρό μέλος της μεγάλης ομάδας του ΑΡΗ του 1978-1982 και έγινε λάβαρο για τον σύλλογο.

Ο Ντίνος Κούης ήταν πολυθεσίτης, έπαιζε ως μέσος, αργότερα ως ανασταλτικός ενώ αγωνίστηκε και στα μετόπισθεν. Το ταλέντο του και η αποφασιστικότητά του όμως δεν του απέτρεπε να σκοράρει κατά ριπάς. Η ευχέρειά του στο σκοράρισμα ήταν μεγάλη, και αυτό αποδεικνύουν οι αριθμοί αφού μέχρι και σήμερα παραμένει ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του ΑΡΗ.

Είναι ο άνθρωπος των ρεκόρ με 559 επίσημα ματς και 173 γκολ. Πρώτος σε συμμετοχές, πρώτος σε γκολ όπως και πρώτος σκόρερ στην ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας με 7 τέρματα σε 12 ματς. Η σπουδαιότητά του εμφανίζεται και σε ένα άλλο στατιστικό, αυτό της πρωτιάς στον πίνακα των σκόρερ στο πρωτάθλημα του 1980-1981 με 21 γκολ, επίδοση αξεπέραστη για παίκτη που δεν αγωνίζεται στην επίθεση.

Ο εμβληματικός Ντίνος Κούης που γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου του 1954, ολοκλήρωσε τη μυθική καριέρα του τον Φεβρουάριο του 1991 σε ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Παράλληλα με τον ΑΡΗ σημαντική παρουσία είχε και με το εθνόσημο, όπου αγωνίστηκε 33 φορές σκοράροντας 7 φορές, και αποτελώντας βασικό στέλεχος της Εθνικής στο Πανευρωπαϊκό του 1980.

Προτεινόμενα Άρθρα