Η Ρωσία εκτός υποψηφιοτήτων για το Ευρωμπάσκετ του 2025

από AllAboutARIS

Να απορρίψει την υποψηφιότητα της Ρωσίας για το Ευρωμπάσκετ του 2025 αποφάσισε σήμερα η FIBA Europe, η οποία πήρε από τη FIBA τη… σκυτάλη των κυρώσεων προς το ρωσικό μπάσκετ, μετά την εισβολή των δυνάμεων της χώρας στην Ουκρανία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της αποφάσισε να εφαρμόσει άμεσα τις αποφάσεις της FIBA στις διοργανώσεις της FIBA Europe και επίσης:

– Να μην επιτρέψει τη συμμετοχή ρωσικών ομάδων σε διοργανώσεις συλλόγων της FIBA Europe μέχρι νεωτέρας.
– Να μην επιτρέψει τη συμμετοχή Ρώσων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων των διαιτητών, σε διοργανώσεις της FIBA Europe μέχρι νεωτέρας.
– Όλα τα παιχνίδια των ουκρανικών συλλόγων στις διοργανώσεις συλλόγων της FIBA Europe πρέπει να διεξάγονται εκτός της επικράτειας της Ουκρανίας, αλλά εντός της ευρωπαϊκής ηπείρου.
– Να ακυρωθεί η υποψηφιότητα της Ρωσίας για το Ευρωμπάσκετ του 2025, ενώ η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων θα συνεχιστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Η FIBA Europe έκανε επίσης γνωστό ότι, σύμφωνα με αυτές τις αποφάσεις, η αγωνιστική περίοδος 2021-22 στις διοργανώσεις συλλόγων της θα συνεχιστεί χωρίς ρωσικές ομάδες, κάτι που επηρεάζει τη EuroLeague (τίθενται εκτός οι Εκατέρινμπουργκ, Ντιναμό Κουρσκ και MBA Μόσχας) και το FIBA Europe Cup (αποβλήθηκε η Άβτοντορ Σάρατοφ).

Προτεινόμενα Άρθρα