Μάλλον φταίει ο Χατζηπετρής…

από Γιάννης Παντελίδης

Μέρος του σύγχρονου ποδοσφαίρου και γενικά του αθλητισμού είναι η επικοινωνία. Ξέρετε, ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να παρουσιάσεις ένα γεγονός. Το ζούμε έντονα στο πετσί μας τις τελευταίες ημέρες με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Και το αντιλαμβάνεται ο καθένας.

Παρόμοιες επικοινωνιακές καταστάσεις ζει και ο ελληνικός αθλητισμός, πολύ περισσότερο τα διαδεδομένα αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Η επικοινωνία λοιπόν είναι πολύ σημαντικό κομμάτι, οδηγεί σε εξελίξεις, αλλά κυρίως στρέφει τον κόσμο προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις κι ενδεχομένως πολλές φορές να βάζει φρένο σε αντιδράσεις. Ή να προκαλεί κάποιες, αλλά για τελείως λάθους λόγους. Δεν θα ήθελα να το τραβήξω παραπάνω και να αναφερθώ σε μεθόδους προπαγάνδας τύπου Γκέμπελς.

Εδώ κι αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα βιώνουμε κάποιες καταστάσεις. Η πρώτη αντίδραση είναι ένα χαμόγελο. Βλέποντας ωστόσο τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει κάτι, αναρωτιέσαι: «μα καλά τόσο βλάκας είμαι; Άλλο γίνεται, άλλο καταλαβαίνω εγώ, άλλο μου παρουσιάζουν;». Δεν θα έμπαινα σε αυτή τη διαδικασία, όχι σήμερα τουλάχιστον, αλλά… δε γίνεται. Δεν είναι δυνατόν, μια τέτοια κοροϊδία να γίνει αποδεκτή.

Στα καθ’ ημάς λοιπόν, βλέπουμε ότι έχει αρχίσει μία προσπάθεια, με πάτημα μια απόφαση ενός διεθνούς διαιτητικού οργάνου και ενός αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα, να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον κι όχι στο φάσμα της αλήθειας και της πραγματικότητας. Ο ΑΡΗΣ λοιπόν δικαιώθηκε στο CAS. Προφανώς δεν είχε τη δυνατότητα να επηρεάσει καταστάσεις. Λίγες ημέρες αργότερα, κέρδισε τον Ολυμπιακό στα ίσια και παλικαρίσια. Κι όμως αυτά τα δύο γεγονότα, που ξεκάθαρα πείραξαν πολλούς, άρχισαν να σχολιάζονται ποικιλοτρόπως, από αυτούς που πειράχθηκαν. Εκτός πραγματικότητας ξεκάθαρα και με σαφή στόχο να στρέψουν αλλού του ενδιαφέρον κι όχι στα πραγματικά προβλήματα που θα έπρεπε να απασχολούν το κομμάτι του κόσμου στον οποίο απευθύνονται.

Βέβαια, αν ρίξει κανείς μια ματιά στις αντιδράσεις του κόσμου (όχι των Αρειανών) μπορεί πάρα πολύ εύκολα να καταλάβει το εξής: σαφώς και υπάρχει μια μερίδα που επηρεάζεται, αλλά πλέον έχουν αυξηθεί κι εκείνοι που μάλλον δεν… τρώνε από τέτοια. Η πραγματικότητα είναι: ο ΑΡΗΣ του μικρότερου μπάτζετ και οικονομικής άνεσης από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, ετοιμάζεται να τους βάλει να μονομαχήσουν μεταξύ τους για το ποιος θα βγει Ευρώπη. Δύο πολυδιαφημισμένες ομάδες, με δύναμη κι εκτός γηπέδου, η μία είναι κάτω από τον ΑΡΗ, η άλλη έναν βαθμό πάνω, που δεν θα ήταν έτσι, αλλά ας όψεται ο Διαμαντόπουλος. Άρα δύο ομάδες με πανίσχυρους επενδυτές που έχουν άνεση χρημάτων και επικοινωνιακές (κι όχι μόνο) αβάντες δεν κατάφεραν να κάνουν ζάφτι τον ΑΡΗ. Κι ας έπαιζε μέχρι και τις παραμονές του τέλος του πρωταθλήματος με μείον έξι βαθμούς. Ας αναζητηθούν λοιπόν τα πραγματικά αίτια όλων αυτών κι ας αφήσουν στην άκρη τις κουτοπονηριές.

Και κάτι τελευταίο. Ο κόσμος μπορεί να λέει και να ισχυρίζεται ό,τι θέλει. Όταν όμως εκπροσωπείς ένα σινάφι (το δικό μας), είσαι δημοσιογράφος και δημοσιολογείς, έχεις και το θάρρος της άποψης και της γνώμης, να γράψεις στα ίσια αυτό που θέλεις, αφού βέβαια το τεκμηριώσεις. Το να γράφεις εξυπνάδες, αφήνοντας πράγματα να εννοηθούν, να πουλάς πνεύμα και να κηλιδώνεις προσωπικότητες και γενικά ανθρώπους, δε σε κάνουν διαφορετικό από όλα όσα περιέγραψα στην αρχή του blog.

ΥΓ: Κουτόχορτο, το: φανταστικό χόρτο που υποτίθεται ότι όποιος το τρώει αποβλακώνεται.

Επικοινωνία:

Email: kinezos10@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/yiannis.pantelidis.5

Instagram: www.instagram.com/yiannis_pantelidis/

Twitter: twitter.com/Pantelidis

linkedin: www.linkedin.com/in/yiannis-pantelidis-43794a83/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCzNrcbAx5pBhcvsE6n0hwrQ

Προτεινόμενα Άρθρα