Κόλος Κοβαλίβκα: Από ποδοσφαιρικός σύλλογος έγινε φιλανθρωπικό ίδρυμα (pics)

από AllAboutARIS

Η Κόλος Κοβαλίβκα ήρθε στη ζωή μας το καλοκαίρι του 2020 όταν και αντιμετώπισε τον ΑΡΗ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για το Europa League. Δύσκολη βραδιά, με αποκλεισμό για τους Κιτρινόμαυρους, απομάκρυνση του Μίχαελ Ένινγκ κι έλευση του Άκη Μάντζιου. Πού τη θυμηθήκαμε τώρα;

Μιλάμε για μια ομάδα της Ουκρανίας, που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Ρωσία. Και «ζει» με τον δικό της τρόπο και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, την όλη διαδικασία.

Προφανώς κι έχουν σταματήσει οι αγωνιστικές δραστηριότητες με την Κόλος Κοβαλίβκα να έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα-προσφοράς. Το πούλμαν του συλλόγου πλέον μεταφέρει πολίτες από περιοχές του Κιέβου και γύρω χωριά, προς τα δυτικά της Ουκρανίας εκεί όπου είναι πιο ασφαλείς. Ακόμη και στην πόλη Κοβαλίβκα όπου δεν έχει φτάσει ο πόλεμος.

Λίγοι ποδοσφαιριστές έμειναν, που θέλουν να μείνουν, να βοηθήσουν. Ο ένας, ο μέσος Αντρίι Μπογκντάνοφ, έχει τώρα ένα όπλο. Εντάχθηκε σε μια από τις μονάδες στις οποίες οι απλοί πολίτες υπερασπίζονται τα χωριά και τις πόλεις τους. Αντίστοιχες κινήσεις έχουν κάνει δέκα ακόμη ποδοσφαιριστές. Και μετά υπάρχουν εκείνοι οι παίκτες που «αγωνίζονται» με διαφορετικό τρόπο, δίπλα στον Πρόεδρο της ομάδας Αντρίι Ζασούχα. Μια φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ομάδας. Δείχνει τα καθίσματα του σταδίου στοιβαγμένα με καρβέλια ψωμί και τον Πρόεδρο να σηκώνει ένα κουτί. Στους χώρους του γηπέδου όλοι οι πρόσφυγες από άλλες περιοχές που έχουν φτάσει στην Κοβαλίβκα, μπορούν να προμηθεύονται είδη πρώτης ανάγκης.

Η Κόλος αγόρασε εννέα οχήματα για να τα διαθέσει στον ουκρανικό στρατό. Οι υπάλληλοί της διανέμουν ψωμί, ρούχα, ζωοτροφές και άλλα απαραίτητα με ένα μεγάλο φορτηγό στα γύρω χωριά. Το λεωφορείο της ομάδας μεταφέρει πρόσφυγες από το Κίεβο στη Δύση.

Από χθες (23/3) το γήπεδο τις πόρτες του στα παιδιά που έχουν την επιθυμία να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση. Η προπόνηση θα γίνεται καθημερινά (εκτός ημερών που υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας) από τις 12μμ έως τις 2μμ. Τις προπονήσεις θα παρακολουθούν ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο και διοίκηση συλλόγου.

Προτεινόμενα Άρθρα