Το δύσκολο “μονοπάτι” των Ελλήνων

από Νίκος Παπαδόπουλος

Έναν μήνα και κάτι παραπάνω έχει μπροστά του ο ΑΡΗΣ μέχρι το φινάλε της σεζόν και την ενεργοποίηση του πλάνου του για την επόμενη χρονιά, με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα έχει εικόνα από το CAS ή έστω θα… αναπνέει ακόμα -μεταγραφικά- μέσω των παρατάσεων.

Πέρα από τις τρανταχτές αδυναμίες του ρόστερ, ο “χάρτης” των “θέλων” του Μπούργος αλλά και του Καρυπίδη είναι λίγο-πολύ σχηματοποιημένος. Άλλα είναι εύκολα και άλλα όχι τόσο.

Η πρόθεση της διοίκησης για την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ, είναι δεδομένη. Οχι από τώρα αλλά από πέρυσι το καλοκαίρι, όχι όμως με επιτυχία.

Ο Θεόδωρος Καρυπίδης θέλει να βάλει στο ρόστερ περισσότερους Έλληνες. Η δυσκολία όμως έγκειται στις περιορισμένες επιλογές καλών Ελλήνων παικτών που μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις της ομάδας.

Ο… ενδεκαδάτος Έλληνας συνήθως κοστίζει, ίσως και παραπάνω από έναν καλό ξένο που μπορεί να έρθει. Ο ΑΡΗΣ συμμετέχει στο πρωτάθλημα, άρα κατ’ επέκταση έχει εικόνα και για τους περισσότερους Έλληνες, αναζητώντας σε πρώτη φάση κυρίως ρολίστες και συμπληρωματικές επιλογές από τα… ντόπια καλάθια, όπου πάλι είναι περιορισμένες αλλά σαφώς περισσότερες από τις πρωτοκλασσάτες.

Προτεινόμενα Άρθρα