Κέρδισε και κάτι…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Από τη μία το σύστημα και από την άλλη δύο νέα πρόσωπα. Αυτά ήταν τα σημεία αναφοράς στις εκπλήξεις που επεφύλασσε ο Χερμάν Μπούργος για το χθεσινό παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Μπεναλουάν είχε τη λογική του, λόγω συστήματος. Εκείνο όμως που δεν περίμενε κανένας ήταν η παρουσία του Σαλέμ Εμπακατά, τον οποίο έφεραν στην ενδεκάδα μία σειρά από συγκυρίες και αποφάσεις.

Ο Σούντγκρεν γύρισε το απόγευμα της Παρασκευής και η συμμετοχή του “παιζόταν” μέχρι τελευταία στιγμή, με τον Μπούργος να επιλέγει τελικά τον Κονγκολέζο για τον απαιτητικό ρόλο του φουλ μπακ, στην πρώτη του συμμετοχή έπειτα από δύο μήνες δουλειάς και υπομονής.

O 23χρονος αμυντικός συνδύασε το ντεμπούτο του με μία θετική εμφάνιση, δείχνοντας τακτική πειθαρχία και ικανότητα για συνεισφορά τόσο μπροστά όσο και πίσω.

Ο Μπούργος τον επέλεξε αντί του Σάκιτς διότι ήθελε έναν παίκτη με πιο επιθετικές αρετές και ο Εμπακατά πήρε καλό βαθμό στην ευκαιρία που του δόθηκε, έχοντας περιθώριο για περισσότερη δουλειά και βελτίωση, αποτελώντας πλέον μία ενεργή επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας.

Ο Σούντγκρεν έχει προτεραιότητα για φανέλα βασικού, όμως ο ανταγωνισμός αυξάνεται και θα έχει ενδιαφέρον η διαχείρισή τους.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα