Αφεντικό είναι ένας στην πόλη!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Εμφάνιση κυριαρχίας και νίκη… αφεντικού για τον ΑΡΗ!

Το γκολ του Ντουκουρέ από το 17′ ήταν … λίγο για τον εξαιρετικό ΑΡΗ αλλά αρκετό ώστε να του χαρίσει τη δεύτερη νίκη του επί του ΠΑΟΚ για φέτος, πάλι με 1-0!

Οι “κιτρινόμαυροι” διατηρούν ξεκάθαρο προβάδισμα για την 3η θέση, περιμένουν στραβοπατήματα από ΠΑΟ και ΑΕΚ ενώ πλησίασαν τον ΠΑΟΚ στους έξι βαθμούς!

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα μετά την αποβολή του Μιχάι (78′), ο οποίο; θα έπρεπε να φύγει νωρίτερα από το 37′ όταν έκοψε τον Καμαρά πριν φύγει μόνος του στο χώρο, φάση στην οποία δημιουργήθηκε σύρραξη στους πάγκους και αποβλήθηκαν Μπούργος και Μπάτζι.

Το δοκάρι του Ματίγια, δύο τετ α τετ του Μαντσίνι και ένα του Γκάμα είναι οι πιο μεγάλες φάσεις του ΑΡΗ στο ματς για να σκοράρει περισσότερα γκολ, με το τελικό αποτέλεσμα να τον αδικεί.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Εμπιστοσύνη στο σχήμα του ΟΑΚΑ από τον Μπούργος, πλην δύο παρεμβάσεων (4-4-2)

Δεν επεφύλασσε εκπλήξεις ο Μπούργος και στήριξε το σχήμα που “έφερε” τη νίκη επί της ΑΕΚ, με δύο εξαιρέσεις. Τους Μπράμπετς και Ντουκουρέ.

Ο Τσέχος επανήλθε στα στόπερ, δίπλα στον Φαμπιάνο, με τους Εμπακατά-Γκάνεα στα πλάγια μπακ και φυσικά τον Κουέστα στο τέρμα.

Ο Ντοκουρέ ήταν το δεύτερο νέο πρόσωπο, αποτελώντας τον αντι-Σάσα στα χαφ μαζί με τον Ματίγια. Μαντσίνι-Ιτούρμπε οι παίκτες στα άκρα της επίθεσης και ο Καμαρά με τον Πάλμα στην κορυφή.

ΠΑΟΚ: Επτά αλλαγές από τον Λουτσέσκου (4-2-3-1)

Ο Ρουμάνος άλλαξε πολλά σε σχέση με το ματς κόντρα στη Μάρσειγ, διατηρώντας όμως παίκτες-κλειδιά στην ενδεκάδα.

Πασχαλάκης στο τέρμα, Βαρέλα-Μιχάι μπροστά του στα στόπερ και ο Σάστρε με τον Σίνκλεϊ στα άκρα της άμυνας. Κούρτιτς και Σβαμπ στα χαφ. Ζίβκοβιτς και Μίτριτσα ήταν στα εξτρέμ, με τον Σοάρες κεντρικά στη μεσοεπιθετική τριάδα και τον Άκπομ στην κορυφή.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ημίχρονο κυριαρχίας του ΑΡΗ

Για 45 λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, το προβάδισμα από το 17′ και σωρεία φάσεων για να πάνε με πιο ευρύ σκορ από το 1-0 στα αποδυτήρια.

Πέραν ενός επικίνδυνου σουτ του Ζίβκοβιτς στο 9′ -λίγο έξω από το δοκάρι- η ομάδα του Λουτσέσκου έμοιαζε μπλοκαρισμένη και επηρεασμένη από τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, με το τακτικό πλάνο του ΑΡΗ να βγαίνει στον απόλυτο βαθμό, μπροστά αλλά και πίσω.

Ο Ντουκουρέ το 1-0!

Η πρώτη καλή  στιγμή της ομάδας του Μπούργος ήταν στο 6′, με το σουτ του Ιτούρμπε που πέρασε μόλις άουτ. Η επόμενη τελική, θα άλλαζε και τη ροή του ματς

Ο Ντουκουρέ μπήκε… αναγκαστικά για να αντικαταστήσει τον Σάσα και έκανε τη διαφορά από το 17′, όταν αξιοποίησε στο έπακρο το κόρνερ του Ματίγια και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Αντί για κόκκινη στον Μιχάι, κόκκινη… στον Μπούργος!

Η ένταση και τα νεύρα… εξαπλώθηκαν έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, με αφορμή μία απόφαση του Γκοντίνιο που έφερε στα χέρια τους ανθρώπους των δύο πάγκων.

O Καμαρά πήρε τη μπάλα, γύρισε εξαιρετικά και ήταν έτοιμος να βγει στον χώρο μόνος του, με τον Μιχάι να τον ανατρέπει καθαρά και σε φάση που ήταν για κόκκινη.

Εκεί ξέσπασε η ένταση ανάμεσα στους δύο πάγκους, με τον Μπάτζι να σπρώχνει τον Μπούργος και τον Αργεντινό να αντιδράει, για να αποβληθούν εν τέλει αμφότεροι από τον διαιτητή, σε φάση που ο Λουτσέσκου είδε κίτρινη.

Δοκάρι και ακόμη μία χαμένη ευκαιρία μέσα σε ένα λεπτό

Ολα τα παραπάνω δεν… χάλασαν τον ρυθμό και την υπεροχή του ΑΡΗ, χάνοντας δύο μεγάλες στιγμές για να πάει με 2-0 στα αποδυτήρια.

Αρχικά ο Ματίγια σημάδεψε το δοκάρι με φάουλ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, για να ακολουθήσει η ευκαιρία του Μαντσίνι και η διπλή επέμβαση του Πασχαλάκη.

Παρολίγο 2-0 με το… καλησπέρα στο δεύτερο

Ο Μαντσίνι έκλεισε τις στιγμές του 1ου μέρους και… άνοιξε τον χορό στο δεύτερο, σε μία ακόμα της αδράνειας του ΠΑΟΚ αλλά και με τη σωτήρια επέμβαση του Μιχάι.

Ο στόπερ του ΠΑΟΚ πρόλαβε τελευταία στιγμή τη μπάλα σε κενή εστία και με τον Πασχαλάκη να είναι εκτός θέσης μετά το τσίμπημα της μπάλας από τον Μαντσίνι.

Eνίσχυσε τον άξονα ο Λουτσέσκου, απάντηση και νέα μεγάλη φάση για τον ΑΡΗ!

Ο άξονας του ΠΑΟΚ ήταν δυσλειτουργικός στο πρώτο μέρος και η είσοδος του Αουγκούστου με την έναρξη του δεύτερου μέρους ήταν αναμενόμενη, όπως και εκείνη του Μπίσεσβαρ στο 60′.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα, είχε πολύ καλή στιγμή για να ισοφαρίσει με τον Μιχάι (51′) όμως δεν άργησε να έρθει η απάντηση από τον ΑΡΗ και η νέα ισορροπία στο ματς, με την είσοδο των Γκάμα-Εντιαγέ και την αλλαγή συστήματος σε 4-2-3-1.

Οι “κιτρινόμαυροι” συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, όπως στο 64′ με το τετ α τετ του Γκάμα και τη νέα επέμβαση του Πασχαλάκη που κρατούσε τον ΠΑΟΚ στο ματς.

Η αποβολή του Μιχάι και η πεντάδα του ΑΡΗ στην άμυνα

Οι ισορροπίες άλλαξαν εκ νέου στο 70′, όταν ο Καμαρά… κέρδισε τη δεύτερη κίτρινη του Μιχάι και ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα, αναγκάζοντας τον Λουτσέσκου να αλλάξει πάλι τα πλάνα του.

Η είσοδος των Ίνγκανσον και Ολιβέιρα έδωσε ύψος στον ΠΑΟΚ ενώ την ίδια ο Τερζής έριξε μέσα τον Μπεναλουάν και ο ΑΡΗΣ πήγε με πεντάδα στην άμυνα και μοναδικό προωθημένο τον Εντιαγέ.

Αυτό το αμυντικογενές σχήμα δεν βοήθησε επιθετικά τον ΑΡΗ και βοήθησε τον ΠΑΟΚ να ανεβάσει μέτρα τις γραμμές του και την πίεση στην άμυνα των γηπεδούχων. Εκεί όμως που δυσκολεύτηκε πάλι ήταν να φτάσει στη μπάλα στην περιοχή. Η καλή στιγμή συνέχισε να του λείπει και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

 

Διαιτητής: Λουίς Γκοντίνιο (Πορτογαλία)

Βοηθοί: Ρούι Τεσέιρα (Πορτογαλία), Βάλτερ Ρούφο (Πορτογαλία)

4ος: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

VAR: Μπρούνο Έστεβες (Πορτογαλία)

Βοηθός VAR: Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -/70′ Μιχάι
ΓΚΟΛ: 17′ Ντουκουρέ/-
ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα – Εμπακατά (85′ Σούντγκρεν), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα – Ματίγια, Ντουκουρέ, Μαντσίνι (78′ Γκαρσία), Ιτούρμπε (59′ Γκάμα)- Πάλμα (59′ Εντιαγε), Καμαρά (78′ Μπεναλουάν)
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Σάστρε (74′ Ίνγκανσον), Βαρέλα, Μιχάι, Σίνκλεϊ – Κούρτιτς, Σβαμπ  (46′ Αουγκούστο)- Α. Ζίβκοβιτς, Σοάρες (60′ Μπίσεβαρ), Μίτριτσα (74′ Τέιλορ) – Άκπομπ (79′ Ολιβέιρα)

Προτεινόμενα Άρθρα