Με τα άδεια γήπεδα τι γίνεται;

από Αντώνης Γκάτζιος

Στο χθεσινό (21/5) διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ συζητήθηκαν σημαντικές υποθέσεις για το μέλλον της Basket League και ο ΑΡΗΣ κατέθεσε τις προτάσεις και τις απόψεις του για ορισμένα «καυτά» ζητήματα.

Το θέμα των οικονομικών κριτηρίων κυριάρχησε, όμως δεν ήταν το μοναδικό σημαντικό για την “επόμενη μέρα” του επαγγελματικού μπάσκετ. Το άθλημα πρέπει να προωθήσει το προϊόν του και σημαντικό ρόλο σ’ αυτό παίζει το κομμάτι του κόσμου. Σ’ αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκε το θέμα των γηπέδων. Έγινε πρόταση για θέσπιση κριτηρίου για γήπεδα μίνιμουμ 2.000 θέσεων, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο ζητούμενο.

Μία πρόταση την οποία υποστήριξε ο ΑΡΗΣ, ήταν και η πληρότητα των γηπέδων. Όπως τονίστηκε, δεν είναι αρκετό να υπάρχει γήπεδο 2.000 θέσεων με 100-200 φιλάθλους σε κάθε ματς. Οι άδειες κερκίδες μόνο σύμμαχος δεν είναι για την προώθηση του προϊόντος. Η εμπορικότητα έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό και με το κομμάτι του κόσμου, οπότε ένα όριο 1.000 φιλάθλων κατά μέσο όρο μόνο υπερβολικό δεν είναι.

Ο ΑΡΗΣ είναι σαφώς μία από τις πιο εμπορικές ομάδες της Basket League, και λόγω ονόματος και ιστορίας, αλλά και λόγω κόσμου. Το να υπάρχουν δικλείδες στο οικονομικό κομμάτι για τις ΚΑΕ είναι λογικό, όμως αυτή δεν είναι η μοναδική παράμετρος που αφορά στην άνοδο του μπάσκετ. Το οικονομικό ζήτημα εγείρουν ως επί το πλείστον ομάδες του “μεσαίου” στρώματος του πρωταθλήματος, όμως όλες οι ΚΑΕ πρέπει να πληρούν όλα τα απαραίτητα κριτήρια για να συμμετάσχουν στη νέα Basket League. Και ο κόσμος είναι ένα απ’ αυτά.

Προτεινόμενα Άρθρα