Ποντάροντας και στην ψυχική ευφορία!

από AllAboutARIS

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ μετά τη μακρά αποχή από τις προπονήσεις και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετρούν αντίστροφα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, και το τεχνικό τιμ τους προετοιμάζει πυρετωδώς σωματικά αλλά κυρίως ψυχικά.

Κοινωνικά και αθλητικά, η περίοδος που διανύσαμε και διανύουμε αποτελεί μια πρωτόγνωρη και πρωτόγονη κατάσταση που ουδείς μπορούσε να προβλέψει, πόσω μάλλον τις συνέπειές του.

Η μεγαλύτερη διακοπή στην μεταπολεμική ιστορία του ποδοσφαίρου είναι γεγονός και η επάνοδος στους αγωνιστικούς χώρους εκτός από κινδύνους στο κομμάτι τραυματισμοί, φέρνει στο προσκήνιο και ενδεχόμενα ψεγάδια στον πληγωμένο ψυχισμό των αθλητών.

Οι ποδοσφαιριστές, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, δεν είχαν την τεχνογνωσία να αντιμετωπίσουν μια τέτοια συνθήκη, γι’αυτό κατά την επανέναρξη εκτός από κίνητρο, που ο ΑΡΗΣ το έχει γιατί στοχεύει στην κατάκτηση του Κυπέλλου, θα χρειαστεί και ψυχολογική τόνωση ώστε να ξεπεραστούν ενδεχόμενες ανασφάλειες. Το αίσθημα της επιφυλακτικότητας που πολύ εύκολα μπορεί να φανερωθεί, βλέποντας και εικόνες από την Γερμανία στο ποδόσφαιρο του κορονοϊού.

Το κομμάτι ψυχολογία στον αθλητισμό, λέμε πως πολλές φορές κάνει τη διαφορά. Κάτι που ανταποκρίνεται μάλιστα στην πραγματικότητα, καθώς επιστημονικές μελέτες δείχνουν πως η ομάδα που έχει τη μεγαλύτερη αισιοδοξία στο παιχνίδι της, μεγιστοποιεί τις πιθανότητες για νίκη.

Σε αυτό πρέπει να ποντάρουν και στον ΑΡΗ. Ο Μίκαελ Ένινγκ και το τεχνικό τιμ εκτός από τη δουλειά στο τακτικό κομμάτι και στη φυσική κατάσταση, οφείλουν να εμφυσήσουν και στον ψυχισμό των παικτών, σε ένα λέβελ ανώτερο από αυτό που είχαν συνηθίσει. Γιατί ίσως το κομμάτι ψυχολογία κάνει τη διαφορά σε ένα μίνι-μαραθώνιο 10-12 αγώνων και όχι ολόκληρης σεζόν.

Ειδικά στον ΑΡΗ που άπαντες εντός αγωνιστικού χώρου παίρνουν θάρρος και δύναμη από την κερκίδα που στηρίζει ένθερμα και τώρα στη θέα των άδειων εξεδρών υπάρχει το ενδεχόμενο να πληγωθεί η αυτοπεποίθησή τους.

Οπλίζοντας με αυτοπεποίθηση τους παίκτες, χτίζεις και ομοιογένεια σαν σύνολο και η αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών ευδοκιμεί στο μέγιστο βαθμό. Γιατί ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ταλέντο, τεχνική και τακτική. Είναι παράλληλα και ψυχική δύναμη, αποφασιστικότητα, μαχητικότητα, ευφυΐα και καθαρή σκέψη. Στοιχεία που ο Μίκαελ Ένινγκ και το σταφ του, γνωρίζουν πως να εμφυτεύσουν στους παίκτες τους για να πάρουν το μέγιστο από το κομμάτι ψυχολογία. Συνεπώς, το προπονητικό τιμ βάζει και το κουστούμι του ψυχαγωγού αυτή τη περίοδο, περιορίζοντας τους δογματισμούς, με στόχο την πνευματική ευφορία των παικτών. Από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να βάλουν το “θέλω” πάνω από το “πρέπει” και να πετύχουν.

Τακτική που αν επιτευχθεί στον ΑΡΗ, μαζί με τη μεθοδική δουλειά που γίνεται ήδη και σε συνδυασμό με το κίνητρο της κατάκτησης του Κυπέλλου, τότε το αγωνιστικό έρεβος θα ανήκει στο παρελθόν και η ευφορία θα είναι η κυρίαρχη αίσθηση σε όλο τον οργανισμό των κιτρινόμαυρων.

Προτεινόμενα Άρθρα