Θέλει να έχει πλήρη εικόνα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το θέμα με τον Τζον Ίμπε… έσκασε προς έκπληξη αρκετών αλλά όχι και των ανθρώπων του ΑΡΗ, που περίμεναν μία τέτοια έξέλιξη.

Στην Αλκμήνης δεν ξαφνιάστηκαν, έχοντας ως δεδομένο ότι μετά τον Σιστόν ήταν πιθανό να πάρουν σειρά κι άλλοι. Κάτι που ισχύει ακίμη και τώρα. 

Ο ΑΡΗΣ μέσω των επαφών που κάνουν οι νομικοί της ομάδας και ο Άγγελος Χαριστέας με την FIFA έχει προσπαθήσει να αποκτήσει μία πλήρη εικόνα σχετικά με περιπτώσεις παικτών που μπορεί να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο μέσω της FIFA και να διεκδικήσουν χρήματα που αφορούν την χρήση της παλιάς ΠΑΕ. Και σύμφωνα με πληροφορίες έχει συγκεντρώσει τα ονόματα όπως και το συνολικό ποσό που μπορεί να προκύψει, έχοντας την δυνατότητα να πληρώσει έστω ένα μέρος αυτού όπως αναφέρουν αυτές. 

Το βάρος εννοείται ότι πέφτει στην λύση μέσω της κυβέρνησης, ώστε η νέα ΠΑΕ να μην μπει στην διαδικασία πληρωμής χρεών τα οποία δεν την αφορούν. Παράλληλα όμως θέλει να είναι προετοιμασμένη γνωρίζει ακριβώς τί μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει σε περίπτωση που φτάσει σε αυτό το σημείο. Και εφόσον το κάνει, θα γίνει με την μορφή διακανονισμού. 

Είναι ένας άλλος τρόπος για να δοθεί οριστική λύση στο όλο ζήτημα και ο ΑΡΗΣ να μην βρεθεί στο μέλλον σε παρόμοια κατάσταση. Το σωστό και το δίκαιο όμως είναι το ζήτημα να λυθεί με την συμβολή της κυβέρνησης και τις επαφές με την FIFA, αφού η νέα ΠΑΕ δεν έχει κανέναν λόγο να επωμιστεί τα χρέη  της παλιάς από την στιγμή που ακολούθησε κάθε νόμιμη διαδικασία από την σύστασή της μέχρι και σήμερα, αποτελώντας ένα διαφορετικό νομικό πρόσωπο.

Προτεινόμενα Άρθρα