Μια απόφαση (Ιμπε) ίσως δώσει το “πάτημα” στον Αρη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τι μας δείχνει το σκεπτικό της πεiθαρχικής της ΦΙΦΑ για τον Ιμπε. Ποια τα κρίσιμα σημεία που θα οικοδομήσουν την προσφυγή του Αρη στο CAS.

Ο Αρης δεν παραστάθηκε στη ΦΙΦΑ στις υποθέσεις Σιστόν, Ούμπιντες, Πορτίγια και του ατζέντη Μανταλένα), έχασε όλες τις προθεσμίες για να προσφύγει στο CAS (όχι αποκλειστικά με δική του ευθύνη φυσικά αφού η αλληλογραφία φθάνει πρώτα στην ΕΠΟ και ακολούθως διαβιβάζεται στις ομάδες) και ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατό να πάρει στα χέρια του το σκεπτικό πάνω στο οποίο βασίστηκε η πειθαρχική της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, δικαιώνοντας τους πρώην ποδοσφαιριστές του Αρη.

Στην περίπτωση του Τζον Ιμπε που ακολούθησε την ίδια διαδικασία και δικαιώθηκε και αυτός από την ΦΙΦΑ, οι κιτρινόμαυροι λειτούργησαν διαφορετικά. Ζήτησαν έγκαιρα το σκεπτικό της απόφασης, το έλαβαν προχθές και έχουν τρεις εβδομάδες στη διαθεσή τους για να προσφύγουν στο CAS. Η περίπτωση του Ιμπε μπορεί να αποδειχθεί εξόχως διδακτική γύρω από το σκεπτικό με το οποίο λαμβάνει αποφάσεις το πειθαρχικό όργανο της ΦΙΦΑ για ποδοσφαιριστές που ανήκαν σε ΠΑΕ που έχουν πτωχεύσει και στη θέση τους έχουν δημιουργηθεί άλλες, με διαφορετική νομική υπόσταση όπως έχει κριθεί από την ελληνική έννομη τάξη.

Προτεινόμενα Άρθρα