Πέρασαν άνετα από την Βρέμη οι "ασπιρίνες"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Σαν να μην πέρασε μία μέρα, η Μπάγερ Λεβερκούζεν ήταν καταιγιστική κατά διαστήματα και με το ευρύ 1-4 στην έδρα της Βέρντερ Βρέμης μείωσε στον πόντο την διαφορά από την ζώνη του Champions League

Αποτελούν τα ατίθασα νιάτα της Bundesliga. Κι ως γνωστόν τα παιδιά ήταν η ηλικιακή ομάδα που επηρεάστηκε λιγότερο από τον κορωνοϊό. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν που «πετούσε» πριν από την διακοπή έδειξε σαν να μην πέρασε μία μέρα. 

Βρήκε απέναντι της μία προβληματική ομάδα και της έδωσε να κατάλαβε. 

 
Σε ένα παιχνίδι που ο 17χρονος Φλόριαν Βιρτς έγινε ο τρίτος νεαρότερος παίκτης που ξεκινά σε αγώνα της Bundesliga, ένας άλλος που ήταν στην φάση του πριν από τρία χρόνια ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Στα 20 του ο Κάι Χάβερτς είναι ο απόλυτος ηγέτης των ασπιρινών και το απέδειξε εκ νέου. Με τρόπο που δεν συνηθίζει (δύο κεφαλιές) ο Γερμανός μεσοεπιθετικός έβαλε τις βάσεις νίκης με δύο γκολ (28’, 33’) μέσα σε ένα πεντάλεπτο.

Ενδιάμεσα, ο Γκέμπρε Σελάσιε με ένα εκπληκτικό τακουνάκι είχε φέρει το ματς στα ίσα (30’, 1-1), στην μοναδική αναλαμπή της Βέρντερ Βρεμης σε όλο το παιχνίδι.

Στην επανάληψη, η Λεβερκούζεν βρήκε περισσότερους χώρους και ήταν αμείλικτη στις κόντρες. Δύο γκολ από τους Βάιζερ (61’) και Ντεμπιρμπάι (78’) έγραψαν το τελικό 1-4, με την ομάδα του Πίτερ Μπος να μειώνει πια στον πόντο την απόσταση από την ζώνη του Champions League και την τέταρτη Λειψία.

Προτεινόμενα Άρθρα