Ξεμπρόστιασμα και πρόκληση της FIFA (pic)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η χθεσινή εξέλιξη στην δικαστική διαμάχη Παναθηναϊκού και Πάρμα έχει στρέψει πάνω της τα… μάτια του ΑΡΗ.

Οι “κιτρινόμαυροι” είδαν μία κατά τα φαινόμενα ίδια υπόθση να έχει πολύ διαφορετική τροπή από την δική τους. Και μάλιστα από τον… περίφημο Παραγουανό, ο οποίος φάσκει και αντιφάσκει, αφού αναγνωρίζει διαφορά στην παλιά και στην νέα Πάρμα αλλά όχι στον παλιό και στον νέο ΑΡΗ.

Διαβάζοντας κάποιος την απόφαση της Πάρμα βρίσκει πάρα πολλές ομοιότητες με την υπόθεση του ΑΡΗ και παράλληλα μερικά σημεία που δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά. 

Τα άρθα 22 και 23 της απόφασης είναι δύο κλασσικά παραδείγματα, ξεμπροστιάζοντας την FIFA για τον τρόπο που χειρίζεται την περίπτωση του ΑΡΗ. 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία επέβαλε το ban στους “κιτρινόμαυρους” με το ειχείρημα ότι αποτελούν φυσική συνέχεια της παλιάς ΠΑΕ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ αναφέρει στα παραπάνω άρθα για την Πάρμα. Αναγωρίζει ότι έχει ίδιο σήμα, χρώματα, έδρα και έτος ίδρυσης με την παλιά Πάρμα και σημειώνει ότι αποτελεί συνέχεια της. Δεν πρέπει όμως να πληρώσει διότι όσοι ζητούν να ξοφληθούν τα χρήματα που έχουν λαμβάνειν πρέπει να τα διεκδικήσουν από τα δικαστήρια της Ιταλίας, είτε της ομοσπονδίας είτε τα εθνικά! 

Εύκολα καταλαβαίνει κάποιος, λοιπόν, ότι η FIFA εκτίθεται μόνη της στην υπόθεση του ΑΡΗ, σε σημείο που πλέον οι περισσότεροι κάνουν λόγο για ύποπτη στάση ή ακόμα και… στήσιμο από τον Παραγουανό! 

Προτεινόμενα Άρθρα