Αντίθετες με το πρωτόκολλο υγείας αρκετές ομάδες της Serie A

από Γιώργος Γκάτος

Νέο κώλυμα στην Serie A, σχετικά με το πρωτόκολλο υγείας!

Προ ημερών έγινε γνωστό πως η ιταλική ομοσπονδία συμφώνησε να ισχύσει το πρωτόκολλο υγείας που έχει προτείνει η επιστημονική κοινότητα. Ωστόσο, αρκετές είναι οι ομάδες που δηλώνουν αντίθετες με αυτό, θεωρώντας πως έχει μεγάλα κενά και πρέπει να γίνουν αλλαγές για να καταφέρουν να προπονηθούν ομαδικά, αλλά και να γίνει restart στο πρωτάθλημα και να μην υπάρξει εκ νέου διακοπή.

Ίντερ, Μίλαν, Νάπολι, Κάλιαρι, Βερόνα, Αταλάντα, Λάτσιο, Σαμπντόρια και Τζένοα είναι αντίθετες με το πρωτόκολλο, κάτι που συμβαίνει και με την ένωση παικτών αλλά και με την ένωση ατζέντηδων.

Ένα από τα βασικά ζητήματα είναι πως η επιστημονική κοινότητα αναφέρει πως αν βρεθεί ένα θετικό κρούσμα τότε όλη η ομάδα θα πρέπει να μπει σε καραντίνα δύο εβδομάδων, ενώ μεγάλο πρόβλημα προκαλεί η εισήγηση για καραντίνα 14 ημερών πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα για να διασφαλιστεί πως άπαντες είναι… καθαροί.

“Πρωτόκολλο που δεν μπορεί να εφαρμοστεί και χωρίς νόημα”, το χαρακτήρισε ο Μπέπε Μαρότα της Ίντερ, εκφράζοντας την αντίθεσή του.

Οι ομάδες αναμένεται να ζητήσουν εκ νέου συνάντηση της ιταλικής ομοσπονδίας με την επιστημονική κοινότητα ώστε να αλλάξουν ορισμένα πράγματα στο πρωτόκολλο.

Προτεινόμενα Άρθρα