F1 Virtual GP Ισπανίας: Ο Russell επικράτησε του Leclerc (vid)

από AllAboutARIS

Ήταν ένας αγώνας με ανατροπές και ποινές, που έφεραν αλλαγές ισορροπιών ακόμα και στο φινάλε

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο ταλαντούχος Βρετανός είχε την pole position αλλά έκανε πολύ κακή εκκίνηση, πέφτοντας πέμπτος. Τα ηνία ανέλαβε ο Esteban Gutierrez της Mercedes αλλά δεν έμεινε για πολύ εκεί.

Μόλις στο δεύτερο γύρο ο Charles Lerclerc τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή και παρότι η στρατηγική δύο pit stop έφερε προσωρινά τον Alex Albon μπροστά του, ο οδηγός της Ferrari επέστρεψε στην πρώτη θέση. Εν τω μεταξύ ο Russell είχε ανακάμψει και οι δυο τους ξεκίνησαν μία συναρπαστική μονομαχία.

Ο Βρετανός πήρε ποινή 3 δευτερολέπτων επειδή δεν σεβάστηκε τα όρια της πίστας αλλά αυτό δεν διέκοψε τη μεταξύ τους μονομαχία. Μάλιστα κατάφερε να περάσει τον Μονεγάσκο και να πάρει και μία ανάσα.

Όταν και ο οδηγός της Ferrari πήρε με τη σειρά του αντίστοιχη ποινή, τελείωσαν όλα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Russell στα virtual Grand Prix. Ο Gutierrez συμπλήρωσε το βάθρο, με τον Albon να μένει τέταρτος.

Από τους “guest” οδηγούς που προέρχονται από άλλα σπορ, πιο ψηλά κατετάγη ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης, Tribaut Courtois, που ήταν δωδέκατος, με τον Sergio Aguero της Μάντσεστερ Σίτι να είναι δέκατος-τέταρτος στο ντεμπούτο του.

πηγή: newsauto.gr

Προτεινόμενα Άρθρα