Ricciardo: "Είμαι αρκετά καλός ακόμα για να γίνω πρωταθλητής"

από AllAboutARIS

Ο Αυστραλός προετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του στη Renault, και πιθανώς την τελευταία του εάν η ομάδα δεν μπορέσει να βελτιωθεί σε σχέση με το 2019 και να δείξει πως μπορεί να παλέψει για τίτλους στο μέλλον.

Με το συμβόλαιο του Ricciardo να λήγει στο τέλος του 2020, έχουν υπάρξει φήμες που τον συνδέουν με τη Ferrari, την ώρα που και ο ίδιος δεν έχει αποκλείσει μια επιστροφή του στην Red Bull.

Αλλά είναι σαφές πως οποιαδήποτε μελλοντική κίνηση από τον Αυστραλό θα γίνει με στόχο το να γίνει ο ίδιος πρωταθλητής.

“Ο βασικός μου στόχος στο όλο μου ταξίδι δεν είναι απλά να μπω στη F1. Είναι να φύγω ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής”, δήλωσε στο BBC Radio 5 Live.

“Εάν είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στη F1; Απόλυτα. Την αγαπώ; Ναι. Ακόμα δεν έχω καταφέρει αυτό που θέλω. Αλλά το απολαμβάνω ακόμα; Απόλυτα”.

“Αλλά εάν τελείωνε για εμένα σήμερα η F1 θα ήμουν απογοητευμένος; Μεγάλο μέρος μου θα ήταν επειδή είναι κάτι το οποίο πραγματικά πιστεύω πως είμαι αρκετά καλός να πετύχω, έτσι θα ένιωθα πως απλά πήρα μια γεύση όλου αυτού χωρίς να το καταφέρω”.

“Αυτός είναι ο απόλυτος στόχος. Η μέρα που θα σταματήσω να πιστεύω πως είμαι αρκετά ικανός να το πετύχω είναι η Renault να τον διατηρήσει στις τάξεις της.

“Είναι εκνευριστικό που το άθλημα εξαρτάται πολύ από το να έχεις το καλύτερο μονοθέσιο στη σωστή σεζόν”, εξήγησε ο Αυστραλός.

“Αλλά συμμετέχω σε αυτό έτσι κι αλλιώς. Και αυτό, από μόνο του, είναι η συναρπαστική πλευρά του αθλήματος”.

“Η πρόκληση είναι να τοποθετήσεις τον εαυτό σου στην καλύτερη ομάδα εκείνη τη στιγμή και όταν έρθει η αλλαγή των κανονισμών, αναρωτιέσαι εάν αυτή είναι ακόμα η σωστή ομάδα να βρίσκεσαι ή αν λείπει κάτι. Πρέπει να προσπαθήσουμε να χτίσουμε πάνω σε όσα έχουμε εδώ;”.

“Είναι περίπου σαν το σκάκι τα πράγματα πολλές φορές. Εύχομαι να υπήρχαν μόνο μαύρα και λευκά και όλοι να είχαν τα ίδια πιόνια και να μπορούσαμε να δούμε ποιος ήταν ο καλύτερος. Δεν λειτουργεί έτσι όμως το πράγμα. Αλλά όντως νιώθω πως πάντα τα καλύτερα πράγματα θα βρουν τον τρόπο να ανέλθουν στην επιφάνεια”.

πηγή: f1fan.gr

Προτεινόμενα Άρθρα