Η διαμόρφωση των κασέ θα κρίνει το σχεδιασμό

από Αντώνης Γκάτζιος

Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας θα επηρεάσουν όλη την Basket League και φυσικά τον ΑΡΗ.

Με τα ερωτηματικά να πλανώνται πάνω από τον ουρανό (και) του ελληνικού μπάσκετ, είναι πρόωρο να γίνονται ουσιαστικές κινήσεις για την επόμενη μέρα.

Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι, δύο μήνες μετά από τη διακοπή του πρωταθλήματος, οι ομάδες της Basket League δεν κινούνται αναφορικά με την προσεχή σεζόν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα (και γενικώς η ανθρωπότητα) και το αβέβαιο “αύριο” αναφορικά με τις οικονομικές επιπτώσεις που υπάρχουν, το καθιστούν απαγορευτικό στην παρούσα φάση.

Αν υπάρχει ένα σχεδόν βέβαιο γεγονός, αυτό είναι ότι τα μπάτζετ των ομάδων θα μειωθούν την επόμενη χρονιά. Όπως δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα μειωθούν και τα κασέ των παικτών. Αυτός είναι κι ένας λόγος που σήμερα δε γίνονται προτάσεις. Αν κάποια ομάδα κάνει πρόταση, μήνα Μάιο, πρέπει να την κάνει με τα φετινά δεδομένα του εκάστοτε παίκτη. Σε ένα μήνα η κατάσταση πιθανότατα θα έχει διαφοροποιηθεί αρκετά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη σε ομάδα από το “πάνω ράφι”, διαμηνύθηκε σε κάποιους παίκτες ότι η παραμονή τους είναι εφικτή μόνο με το 60% των φετινών αποδοχών τους.  

Ο ΑΡΗΣ δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση σ’ αυτόν τον κανόνα. Οι “κιτρινόμαυροι” κάνουν σχέδια επί χάρτου, αλλά στην παρούσα φάση δεν μπορούν να κάνουν και κάτι παραπάνω. Η γνωστοποίηση του ενδιαφέροντος είναι το… όριο που μπορούν να φτάσουν, αφού συζήτηση για το οικονομικό δεν μπορεί να γίνει.

Το υπάρχον ρόστερ

Ο Σάββας Καμπερίδης και οι συνεργάτες του έχουν καθημερινές επαφές αναφορικά με το “χτίσιμο” της νέας ομάδας. Κάποιες προθέσεις τους είναι δεδομένες και είναι λογικό όλα να ξεκινούν από τους υπάρχοντες παίκτες του ρόστερ. Μποχωρίδης, Φλιώνης, Ντραγκίτσεβιτς είναι σε πρώτη γραμμή, ενώ υπό προϋποθέσεις είναι πιθανό να γίνει συζήτηση για τους Μιλόσεβιτς, Μπράουν. Με δεδομένο πάντως ότι το ελληνικό στοιχείο θα είναι πιο έντονο την επόμενη σεζόν, θεωρείται δύσκολο να παραμείνουν περισσότεροι από δύο ξένοι από το φετινό ρόστερ.

Η συζήτηση με Μποχωρίδη, Φλιώνη

Πριν από λίγες μέρες ο Λευτέρης Μποχωρίδης και ο Δημήτρης Φλιώνης έκαναν μία συζήτηση με το τεχνικό τιμ της ομάδας, παρουσία και κάποιων μελών της διοίκησης. Λόγω των παραπάνω, η κουβέντα έγινε σε καθαρά φιλολογικό πλαίσιο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι παίκτες ήταν αυτοί που έκαναν τις περισσότερες ερωτήσεις, σχετικά με το “αύριο” της ομάδας. Είναι λογικό να θέλουν να ανιχνεύσουν τα δεδομένα για την επόμενη μέρα”, πριν πάρουν τις αποφάσεις τους όταν οι συζητήσεις θα προχωρήσουν πιο ουσιαστικά.

Όλα αυτά στην παρούσα φάση είναι θεωρητικά. Τόσο η προαναφερθείσα αβεβαιότητα στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και το εκκρεμές θέμα των μετοχών της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, καθιστούν δύσκολο να προχωρήσουν ουσιαστικά τα όποια πλάνα υπάρχουν. Το διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου θα είναι κρίσιμο από όλες τις απόψεις, όμως εύλογα στον ΑΡΗ θέλουν να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.

Προτεινόμενα Άρθρα