Η αμυντική τριάδα της Τσεχίας και ο ρόλος του Μπράμπετς

από Νίκος Παπαδόπουλος

Έχει περάσει αρκετός καιρός από εκείνο το ματς των πλέι οφ με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την τριάδα που χρησιμοποίησε ο Χερμάν Μπούργος στην άμυνα. Ακόμα όμως αποτελεί θέμα συζήτησης…

Χρειάστηκε να περάσει ένας μήνας, μέχρι ο Αργεντινός να επαναφέρει την τριάδα στη διάρκεια του δεύτερου αγώνα των πλέι οφ με τον ΠΑΣ. Μία τριάδα την οποία ειδικά ο Γιάκουμπ Μπράμπετς βρήκε πάλι μπροστά του, αλλά αυτή τη φορά με την Εθνική Ομάδα της χώρας του.

Ο Γιάροσλαβ Σιλχαβί επέλεξε να παίξει με 3-4-3 στη χθεσινή νίκη της Τσεχίας επί της Ελβετίας με 2-1, χρησιμοποιώντας όμως τον Μπράμπετς σε έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν που του είχε δώσει ο Χερμάν Μπούργος.

Συγκεκριμένα ο παίκτης του ΑΡΗ αγωνίστηκε για 90 λεπτά ως κεντρικός στόπερ και όχι στα άκρα, με τους Τσέχους μάλιστα να πλέκουν το εγκώμιό του για την εμφάνιση που πραγματοποίησε, μετά από εκείνη του Τόμας Βάτσλικ (Ολυμπιακός).

Ο λόγος που αγωνίστηκε στο κέντρο είναι ότι δεν έχει την ίδια ικανότητα με τη μπάλα στα πόδια από τους πλάγιους διαδρόμους, για αυτό και κινήθηκε περισσότερο στον άξονα.

 

Προτεινόμενα Άρθρα