Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη του υφυπουργείου με τους γιατρούς των ομάδων της Σούπερ Λίγκας

από AllAboutARIS

Απόψεις για την πιο ασφαλή έναρξη των προπονήσεων και κατ’ επέκταση της επανεκκίνηση της Σούπερ Λίγκας αντάλλαξαν με τους γιατρούς των ομάδων της κατηγορίας ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς στη τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα.

Οι επιστήμονες αντήλλαξαν απόψεις, υπέβαλλαν ερωτήματα που θα απαντηθούν τις προσεχείς ημέρες από την ειδική επιτροπή του υπουργείου Υγείας, η οποία έχει τον πρώτο λόγο από το ξεκίνημα της πανδημίας του κορωνοϊού και συμφώνησαν στην τακτική επανάληψη τέτοιων τηλεδιασκέψεων, καθώς η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη.

Τόσο ο κ. Αυγενάκης, όσο και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και Συντονιστής της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, τόνισαν πως “το μοναδικό που ξέρουμε μέσα σε αυτήν την αβεβαιότητα είναι ότι πρέπει να πάμε με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ασφάλεια σε κάθε βήμα επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας. Η κατάσταση είναι ρευστή, τα πρωτόκολλα θα ανανεώνονται βάσει των νέων δεδομένων από εβδομάδα σε εβδομάδα και οι αποφάσεις, σ’ αυτά τα αχαρτογράφητα νερά, θα λαμβάνονται από τους επιστήμονες σε συνδυασμό και με την διεθνή πρακτική, η οποία άλλωστε ποικίλλει από χώρα σε χώρα σε ότι αφορά στο ποδόσφαιρο”.

Στην τηλεδιάσκεψη εκτός των Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Μαυρωτά συμμετείχαν ακόμα ο πρόεδρος της SuperLeague, άνθρωποι της Επιτροπής Επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας (υποεπιτροπή Αθλητισμού), της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ όπως εκπρόσωποι των 14 ομάδων της Λίγκας.

Ο ΑΡΗΣ εκπροσωπήθηκε στην τηλεδιάσκεψη από τον γιατρό της ομάδας Θεοχάρη Κυριακίδη.

Προτεινόμενα Άρθρα