Η προθεσμία για restart της Premier League και οι ενστάσεις

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σύμφωνα με τους Times της Τρίτης, ο χρόνιας πιέζει την Premier League να λάβει αποφάσεις για την ολοκλήρωση της σεζόν

Όπως αναφέρει η έγκυρη εφημερίδα, η λίγκα έχει προθεσμία ως τις 25 Μαΐου από την UEFA να παρουσιάσει ένα λεπτομερές πλάνο για την επανεκκίνηση της δράσης αναφέροντας σε αυτό ημερομηνίες αλλά και τον τρόπο που θα παιχτεί ποδόσφαιρο.

Τη στιγμή που τα κλαμπ έχουν προγραμματισμένη για την Παρασκευή τηλεδιάσκεψη, υπάρχουν και κάποιες ενστάσεις. Η Γουότφορντ μέσω του εκτελεστικού διευθυντή Σκοτ Ντάξμπερι έδειξε να αμφιβάλει αν είναι ηθική η επάνοδος στα γήπεδα όσο ακόμη η Αγγλία θρηνεί τόσα θύματα καθημερινά από την πανδημία. « Όσο και αν θέλουμε όλοι να επιστέψουμε στα γήπεδα, δεν νιώθω άνετα να μιλάμε για ποδόσφαιρο, όταν τόσος κόσμος καθημερινά πεθαίνει και η υποστήριξη στο εθνικό σύστημα υγείας πρέπει να είναι προτεραιότητα», τόνισε.

Ταυτόχρονα, επειδή το σενάριο να διεξαχθούν αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα για καλύτερη προστασία της υγείας και από τη στιγμή που οι αγώνες θα γίνουν χωρίς φιλάθλους, αρκετές ομάδες έχουν αντιρρήσεις. Όπως αναφέρουν οι Times, θεωρούν πως η διεξαγωγή των 92 εναπομεινάντων αγώνων σε ουδέτερες έδρας θα πλήξει την αξιοπιστία της διοργάνωσης.

Πάντως αυτό που φαίνεται πως σε περίπτωση επανέναρξης θα… γλιτώσουν οι ομάδες είναι το «μάντρωμα» σε ξενοδοχεία. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, δεν θα χρειαστεί οι αποστολές των ομάδων να παραμείνουν κλεισμένες για λόγους ασφαλείας σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία.

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα