Βρήκε ξανά τον δρόμο του… εμφατικά!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Νίκη-ανάσα, βαθμολογικά και ψυχολογικά, για τον ΑΡΗ στην Τρίπολη.

Η 4η στροφή της Super League έφερνε τους “κιτρινόμαυρους” αντιμέτωπους με ένα μεγάλο “πρέπει” κόντρα στον Αστέρα, του οποίου επικράτησαη 2-0 στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” και… μπήκαν στον σωστό δρόμο μετά τις γκέλες των δύο προηγούμενων αγωνιστικών.

Η νίκη αυτή ήταν η δεύτερη για τον ΑΡΗ, με τον Γκρέι να ανοίγει τον δρόμο στο 20′ και τον Εμπακατά να σκοράρει στο 60′ για το τελικό 0-2, 12 λεπτά μετά τη διπλή σωτήρια επέμβασή του πάνω στη γραμμή της εστίας του Κουέστα.

Η αυστηρή αποβολή του Γκαρσία στο 70′ άφησε τον ΑΡΗ με δέκα παίκτες στο τελευταίο 20λεπτο, αλλά ο Κουέστα κράτησε όρθια την ομάδα του όποτε χρειάστηκε. Αποχώρησε τραυματίας ο Ντουκουρέ, ντεμπούτο για Ενκουλού που πήρε τη θέση του.

Αρνητικό πρόσωπο ο Τσέτσιλας, αφού πέραν της αποβολής υπάρχει ανύπαρκτη κίτρινη στον Φαμπιάνο και πέναλτι που δεν δίνεται σε χέρι  λίγο πριν το φινάλε.

Ετσι ξεκίνησαν

ΑΡΗΣ: Με Ματέο στον άξονα επιστροφή Ιτούρμπε και νέα διάταξη (4-3-3)

Το “τρικ” που κρατούσε ο Τερζής κάτω από το… ραντάρ ήταν η απουσία του Ντιόπ από την αρχική ενδεκάδα και η αξιοποίηση του Γκαρσία σε ρόλο χαφ δίπλα στον Ντιόπ, μπροστά από τους Φαμπιά-Μπράμπετς που ήταν στο κέντρο της άμυνας, Πίσω στην άμυνα δεν άλλαξε τίποτα, με τους Εμπακατά-Μαζικού στα άκρα της άμυνας και τον Κουέστα στο τέρμα.

Η δεύτερη αλλαγή σημειώθηκε μπροστά, με τον Ιτούρμπε να επανέρχεται στην ενδεκάδα και να παίζει στα εξτρέμ με τον Μαντσίνι. Τέλος, ο Γκαρθία ήταν λίγο πιο πίσω από τον Γκρέι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαράλες και Τσιφτσής τα νέα πρόσωπα (4-2-3-1)

Αν και οι απουσίες δεν ήταν λίγες για τον Ηρακλή Μεταξά, δύο αλλαγές ήταν αρκετές για αυτόν και συγκεκριμένα ο Μπαράλες στην κορυφή αντί του Μπενίτο, με τον Τσιφτσή να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια.

Τσιφτσής στο τέρμα. Καστάνιο δεξιά, Καρμόνα και Ατιένζα στα στόπερ με τον Άλβαρεζ στα αριστερά της άμυνας. Στάνκο και Ντομίνγκεθ οι δύο παίκτες στα χαφ. Ο Γκαρντάφσκι λίγο πιο μπροστά και πίσω από τον Μπαράλες, έχοντας δεξιά και αριστερά τους Μπερτόγλιο και Ριέρα αντίστοιχα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Βρήκε νωρίς αυτό που ήθελε

Αυτό δεν ήταν το γκολ… Ηταν η σωστή λειτουργία του ΑΡΗ με δύο εσωτερικούς μέσους και καλή κυκλοφορία κυρίως από τον χώρο του άξονα.

Μετά από το πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Τερζή βρήκε τα πατήματά της και πήρε τον έλεγχο του αγώνα, βάζοντας και πολύ υπομονή στο παιχνίδι της.

Η μπάλα… κρύφτηκε και ο Γκρέι σκόραρε… σεντερφορίσια

Αυτή την υπομονή εξαργύρωσε ο ΑΡΗΣ, όντας ουσιαστικός σε μία από τις λίγες καλές στιγμές που βρήκε στα πρώτα 45′, απέναντι στη “σφιχτή” άμυνα του Αστέρα.

Ο Γκαρθία πέρασε κάθετα στην περιοχή για τον Μαντσίνι και αυτός “έσπασε” στο ύψος της περιοχής όπου περίμενε ο Γκρέι, για να εκτελέσει με το αριστερό και σε πρώτο χρόνο για το 0-1.

Τα τρεξίματα και το πρέσινγκ περιόρισαν τον Αστέρα

Ο Άλβαρεζ ήταν σημείο αναφοράς στις δύο καλές στιγμές των Αρκάδων, κόντρα όμως στη ροή του αγώνα. Πρώτα στο 12′ με τη σέντρα του Αργεντινού και την κεφαλιά του Καστάνιο που πέρασε μόλις άουτ. Στο 27′ ο Φαμπιάνο απομάκρυνε με το κεφάλι και άθελα του έστρωσε για το μονοκόματο του Άλβαρεζ, με τον Κουέστα να σώζει εντυπωσιακά την εστία του.

Η ομάδα του Μέταξα δεν φάνηκε παραπάνω, ούτε σε ροή αγώνα ούτε στο τρανζίσιον, με τα τρεξίματα του ΑΡΗ και την πίεση πάνω στη μπάλα να χαλούν τις περισσότερες προσπάθειες των γηπεδούχων να κάνουν κάτι καλό επιθετικά.

Λίγο πριν το ημίχρονο ο Γκρέι πήγε για το “2 στα 2” μετά την μπαλιά του Μαντσίνι στον χώρο, αλλά ο Τσιφτσής τον πρόλαβε και “καθάρισε” τη φάση.

Εμπακατά: Έγινε… τερματοφύλακας και στράικερ σε 12 λεπτά!

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους είχε έναν πρωταγωνιστή στα δύο μισά του γηπέδου. Και αυτός ήταν ο Σαλέμ Εμπακατά.

Ο Κονγκολέζος πλάγιος μπακ αποδείχθηκε κομβικός στη ροή του αγώνα, κρατώντας την ομάδα του όρθια στο 48′ με διπλή επέμβαση πάνω στη γραμμή, στις προσπάθειες του Ατιένθα από κοντά, ενώ… ντύθηκε και εκτελεστής.

Δώδεκα λεπτά αργότερα ο Μαντσίνι έκανε το σλάλομ κινούμενος διαγώνια προς την περιοχή και σημαδεύοντας το δοκάρι του Τσιφτσή. Η τρομερή προσπάθεια του Αργεντινού δεν βρήκε στόχο αλλά ο Εμπακατά πετάχθηκε στο ριμπάουντ και σε πρώτο χρόνο εκτέλεσε για το 0-2.

Η υπερβολική αποβολή του Ματέο και οι επεμβάσεις του Κουέστα

Ο Αστέρας ήταν γενικά πιο δραστήριος στο δεύτερο μέρος, με κάποια επιπόλαια λάθη του ΑΡΗ να του δίνουν στιγμές στο παιχνίδι.

Σε αυτό βοήθησε και η αυστηρή αποβολή του Ματέο στο 70′, αφήνοντας τους “κιτρινόμαυρους” με παίκτη λιγότερο και αλλάζοντας τις ισορροπίες του ματς.

Οι Αρκάδες πίεσαν περισσότερο, απείλησαν αμέσως στο 73′ και στο 74′ με τους Ριέρα και Τίλικα αντίστοιχα, βρήκαν όμως αμφότεροι πάνω στον Κουέστα που κράτησε τον ΑΡΗ σε ένα κρίσιμο σημείο.

Ακόμα και με δέκα πάντως, ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να σκοράρει και τρίτο γκολ αλλά ο Τσιφτσής σταμάτησε την κοντινή προσπάθεια του Πάλμα στο 90′

Τα στοιχεία του αγώνα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενά)

ΒΟΗΘΟΙ: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας)

4ος: Μιχαήλ Ματσούκας (Αιτ/νίας)

 

VAR: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

AVAR: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)

 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:90’+5′ Καστάνο/10′ Φαμπιάνο, 55′ Μπράμπετς,

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 70′ Γκαρσία

ΓΚΟΛ: -/20′ Γκρέι, 60′ Εμπακατά

 

Οι συνθέσεις

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ηρακλής Μεταξάς): Τσιφτσής – Καρμόνα, Πίτσου (63′ Τζουγκάνοβιτς), Καστάνιο, Άλβαρες – Στάνκο, Ντομίνγκεθ – Ριέρα, Μπερτόγλιο (64′ Μπαρτόλο), Γκαρντάφσκι – Μπαράλες (63′ Μπενίτο)

ΑΡΗΣ (Τολης Τερζής):Κουέστα – Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού – Ντουκουρέ (71′ Ενκουλού), Γκαρσία – Μαντσίνι (86′ Οντουμπάζιο), Γκαρθία (70′ Πάλμα), Ιτούρμπε (70′ Ντιόπ) – Γκρέι (78′ Πίρσμαν)

Προτεινόμενα Άρθρα