Λύγισε στο 93′ από τη Γιουνάιτεντ η Ομόνοια

από Σταμάτης Μουρελής

Κοντά στο να πάρει ένα ιστορικό αποτέλεσμα στο «Όλντ Τράφορντ» έφτασε η Ομόνοια, αλλά τελικά ηττήθηκε με 1-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χάρη σε ένα γκολ του ΜακΤόμινεϊ στο 93′.

Επιβλητική η Τράμπζονσπορ των Μπακασέτα και Σιώπη, διέλυσε με 4-0 τη Μονακό, έχοντας πλέον τον πρώτο λόγο όσον αφορά την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League!

1ος όμιλος

Τη δεύτερη συνεχόμενη ευρεία νίκη της κόντρα στην ελβετική Ζυρίχη πανηγύρισε η Αϊντχόφεν, η οποία μετά το 5-1 της προηγούμενης εβδομάδας, απόψε επικράτησε 5-0, παίρνοντας μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην Μπόντο/Γκλιμτ. Γκουτιέρεζ (9′), Φέερμαν (15′, 55′), Σανγκαρέ (35′) και Ελ Γκάζι (84′) τα γκολ των Ολλανδών, οι οποίοι είχαν το έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Τα αποτελέσματα:
Αϊντχόφεν-Ζυρίχη 5-0
Μπόντο/Γκλιμτ-Άρσεναλ 0-1

Η βαθμολογία:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ομόνοια 1-0

4ος όμιλος

Τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Μάλμε πανηγύρισε ο Ουνιόν, χάρη σε ένα πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα στο 88′ ο Νότσε! Έτσι, οι Γερμανοί έφτασαν τους έξι βαθμούς και πλησίασαν στον έναν από τη δεύτερη Μπράγκα, ενώ η Μάλμε έμεινε στο μηδέν, χάνοντας τις ελπίδες για πρόκριση ακόμα και στο Conference League.

Τα αποτελέσματα:
Ουνιόν Βερολίνου-Μάλμε 1-0
Σεν Ζιλουάζ-Μπράγκα 3-3

Η βαθμολογία:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ομόνοια 1-0

5ος όμιλος

Πραγματοποιώντας μια ψυχωμένη εμφάνιση και με όπλο της την άριστη αμυντική της λειτουργία, η Ομόνοια λίγο έλλειψε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το «Όλντ Τράφορντ», αλλά λύγισε στο 93′, όταν ο ΜακΤόμινεϊ σκόραρε το νικητήριο γκολ (1-0) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έτσι, οι Κύπριοι έμειναν χωρίς βαθμό, στο -3 από την 3η Σέριφ.
Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου, η Σοσιεδάδ κέρδισε άνετα με 3-0 τη Σέριφ στο «Ανοέτα», κάνοντας το 4 στα 4! Ο Ζοχουρί αποβλήθηκε στο 33′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ ο Σόρλοθ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 45’+1′. Ο Ρίκο «κλείδωσε» το τρίποντο για τους Βάσκους στο 66′, πριν ο Ναβάρο διαμορφώσει το τελικό 3-0, στο 81′.

Τα αποτελέσματα:
Μάντσεστερ Γιουναίτεντ-Ομόνοια 1-0
Σοσιεδάδ-Σέριφ 3-0

Η βαθμολογία:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ομόνοια 1-0

6ος όμιλος

Παρά το ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Στουρμ Γκρατς, λόγω αποβολής του Λατσάρι στο 45’+2′, η Λάτσιο βρέθηκε να νικάει με 2-1 μέχρι το 83′, όταν ισοφαρίστηκε για το τελικό 2-2, από τον Μπόβινγκ. Ο Ιμόμπιλε με πέναλτι είχε δώσει το προβάδισμα στους Ρωμαίους, στο 45′, πριν ο Μπόβινγκ σκοράρει το πρώτο του γκολ στην βραδιά, στο 56′. Ο Πέδρο έκανε το 2-1 στο 71′, πριν ισοφαρίσουν οι Αυστριακοί.

Τα αποτελέσματα:
Λάτσιο-Στουρμ Γκρατς 2-2
Φέγενορντ-Μίντιλαντ 2-2

Η βαθμολογία:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ομόνοια 1-0

8ος όμιλος

Σημαντικότατη νίκη με 2-1 κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα πήρε η Φερεντσβάρος, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση του ομίλου και αφήνοντας τελευταίους τους Σέρβους. Ο Ζαχάριασεν άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 23′, πριν ο Μίτριβιτς ισοφαρίσει στο 55′. Ωστόσο, η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις 6 λεπτά, με τον Μαέ να διαμορφώνει το τελικό 2-1 στο 61′.

Επιβλητική η Τράμπζονσπορ των Μπακασέτα και Σιώπη, διέλυσε με 4-0 τη Μονακό, παίρνοντάς της τη 2η θέση. Οι Τούρκοι πήραν το προβάδισμα με απίθανο αυτογκόλ του Σαρ στο 44′, με τον Μπακασέτα να σερβίρει ασίστ για το 2-0 του Βίκτορ Ουγκό, στο 48′. Ο Μπάρντι έκανε το 3-0 στο 57′, πριν ο Τρεζεγκέ κάνει το 4-0 στο 69′.

Τα αποτελέσματα:
Τράμπζονσπορ-Μονακό 4-0
Φερεντσβάρος-Ερυθρός Αστέρας 2-1

Η βαθμολογία:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ομόνοια 1-0

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα