Με τέτοιες γκέλες, δεν πας πουθενά…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δύσκολο βράδυ Κυριακής για τον ΑΡΗ… Ακόμη ένα φέτος.

Οι απώλειες βαθμών είναι πλέον πληγή που ανοίγει όλο και παραπάνω, μετά το 1-1 κόντρα στον ΟΦΗ για την 10η αγωνιστική της Super League.

Ο Γκρέι με γκολ σπάνιας ομορφιάς ισοφάρισε το 0-1 του Τοράλ στο 49′ και οι “κιτρινόμαυροι” κυριάρχησαν πλήρως στο δεύτερο μέρος. Ήταν όμως άξιοι της μοίρας τους με τις φάσεις που έχασαν και με αποκορύφωμα το άχαστο του Καμάτσο στο 87′.

Ο ΑΡΗΣ φωνάζει δίκαια για το γκολ του Ματέο στο 36′ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά και αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι για τους γηπεδούχους.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Ριζικές αλλαγές σε επίθεση και άμυνα με… έκπληξη (4-2-3-1)

Ο Πάρντιου δεν δίστασε να αλλάξει πολλά και συγκεκριμένα τα 5/11 της ενδεκάδας, με επίκεντρο την αμυντική και την επιθετική γραμμή της ομάδας.

Πέραν του Μπράμπετς δίπλα στον Φαμπιάνο, ο Άγγλος επανέφερε τον Πίρσμαν στα αριστερά της άμυνας. Στα δεξιά έμεινε ο Οντουμπάζιο και ο Κουέστα στο τέρμα.

Στη μεσαία γραμμή παρέμειναν οι Ετέμπο και Νταμπό. Πιο μπροστά ήταν ο Μάνου, έχοντας Μαντσίνι και Ματέο δεξιά και αριστέρα αντίστοιχα. Ο Γκρέι επανήλθε στην κορυφή της επίθεσης.

ΟΦΗ : Δεν άλλαξε πολλά στην “πρώτη” του ο Νταμπράουσκας (4-2-3-1)

Ο Λιθουανός μετράει μόλις λίγες μέρες στους Κρητικούς και δεν μπήκε στη διαδικασία των ριζικών αλλαγών για το παιχνίδι με τον ΑΡΗ, πέραν δύο νέων προσώπων. Τους Μπαλογιάννη και Ντιουσέ.

Ο πρώτος πήρε τη θέση του Θοράρινσον στα αριστερά της άμυνας. Ο Λάρσον στα δεξιά και Βούρος-Διαμαντής τα στόπερ μπροστά από τον Μανδά.

Ο Μεγιάδο με τον Περέα ήταν οι δύο χαφ. Ο Ντιουσέ πήρε φανέλα βασικού και πλαισίωσε τους Τοράλ-Τζιού στην τριάδα πίσω από τον προωθημένο Γκερέρο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Διάθεση και πίεση ο ΑΡΗΣ στο ξεκίνημα

Τρεξίματα και πίεση στη μπάλα ήταν τα βασικά στοιχεία του ΑΡΗ που δυσκόλεψαν αρκετά τον ΟΦΗ στα πρώτα λεπτά, δεν έφεραν όμως και κάποια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στην περιοχή του Μανδά.

Οι Κρητικοί ισορρόπησαν αλλά επιθετικά ήταν… άφαντοι στο πρώτο ημίχρονο, με εξαίρεση την κεφαλιά του Γκερέρο στο 14′ και την τρομερή επέμβαση του Κουέστα πάνω στη γραμμή.

Πηγή κινδύνου ο Ματέο με… κανονικό γκολ

Ο Αργεντινός ήταν σημείο αναφοράς στην προβληματική επίθεση του ΑΡΗ στο πρώτο μέρος. Στο 19′ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μανδά, με σουτ εκτός περιοχής, ενώ στο 36′ βρήκε δίχτυα με εντυπωσιακή προσπάθεια αλλά ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ του Γκρέι στο ξεκίνημα της φάσης. Φάση που ο Γκρέι φαίνεται ξεκάθαρα ότι φεύγει από κανονική θέση αλλά Τζοβάρας και Ευαγγέλου τα έκαναν μαντάρα, σε ακόμη ένα ματς με διαιτητικό λάθος εις βάρος του ΑΡΗ.

Το ημίχρονο έκλεισε με τη δεύτερη καλή στιγμή του ΑΡΗ στο πρώτο μέρος. Ο Γκρέι βγήκε μόνος απέναντι από την εστία του ΟΦΗ αλλά η προσπάθειά του πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μανδά.

Ο Τόραλ… πάγωσε το “Βικελίδης”, ο Γκρέι απάντησε με… ΓΚΟΛΑΡΑ!

Ο,τι δεν προσέφερε το πρώτο μέρος, έγινε μέσα σε 12 λεπτά στο δεύτερο και με ένα γκολ για κάθε ομάδα.

Στο 49′ ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε τη δεύτερη αμυντική αδράνεια του ΑΡΗ στο ματς και πήρε το προβάδισμα με το σουτ του Τοράλ μέσα από την περιοχή.

Η αντίδραση των γηπεδούχων δεν άργησε να έρθει και ο Γκρέι φρόντισε να τη συνδυάσει με ποδοσφαιρική ομορφιά!

Στο 57′ ο Τζαμαϊκανός πήρε τη μπάλα με πλάτη στην εστία και με τρομερό γυριστό άφησε… άγαλμα τον Μανδά για το 1-1.

Βρήκε ψυχολογία έκανε φάσεις – Μοιραίος ο Καμάτσο

Το γκολ έδωσε στον ΑΡΗ ώθηση, σε ένα χρονικό σημείο που ήταν καλύτερος επιθετικά. Είχε περισσότερη κίνηση χωρίς τη μπάλα, ο Γκαρθία μπήκε περισσότερο στην εξίσωση και ο Γκρέι πήρε περισσότερες μπάλες, με τους “κιτρινόμαυρους” να γίνονται πιο απειλητικοί./

Ο Τζαμαϊκανός για λίγα εκατοστά δεν σκόραρε στο 71′. Στο 84′ ο Μανδάς σταμάτησε δύσκολα την προσπάθεια του Μαντσίνι, ο οποίος αμέσως μετά έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Ο ΑΡΗΣ πατούσε διαρκώς περιοχή και στο 87′ έχασε την ευκαιρία με την οποία μπορεί να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο. Ο Γκρέι πάτησε εξαιρετικά για τον Μάνου, αυτός για τον αφύλαχτο Καμάτσο που ήταν αφύλαχτος αλλά… πέταξε στα σκουπίδια μία σπουδαία ευκαιρία ώστε να δώσει στον ΑΡΗ τους τρεις βαθμούς.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας), Γιάννης Καραλής (Ηλείας)

4ος: Κωνσταντίνος Κάτοικος (Αθηνών)

VAR: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθός VAR: Παντελής Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -/40′ Ντιουσέ, 42′  Τοράλ, 79′ Στάικος, 81′ Μπαλογιάννης, 88′ Τζου

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:-

ΓΚΟΛ: 57 Γκρέι /49′ Τοράλ

Οι συνθέσεις

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα – Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (77′ Μαζικού)– Ετέμπο, Νταμπό (85′ Ντιοπ) – Μαντσίνι (85′ Ιτούρμπε) Γκαρθία, Ματέο (64′ Καμάτσο) – Γκρέι.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς – Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης (90’=2′ Θοράρινσον – Περέα, Μεγιάδο (78′ Ντουρμισάι)- Τοράλ, Τζιού, Ντιουσέ (64′ Στάικος) – Γκερέρο

Προτεινόμενα Άρθρα