Στατιστικές πρωτιές και διακρίσεις…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο 1ος γύρος της Super League ολοκληρώθηκε και το πρώτο που κρατάει ο ΑΡΗΣ είναι την παρουσία του στην 6η θέση, η οποία φυσικά δεν του αρέσει.

Είναι ένα αποτέλεσμα στο οποίο η ομάδα έφτασε μέσα από δικά της λάθη αλλά και από τη διαιτησία που αλλοίωσε σημαντικά μερικά από τα φετινά της παιχνίδια.

Παρόλα αυτά, ο ΑΡΗΣ ακόμα και ως 6ος έχει καταφέρει να συμπεριλάβει το όνομά τους στις πρώτες θέσεις σχεδόν όλων των στατιστικών κατηγοριών της Super League.

Οι πρωτιές 

Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στην κορυφή σημαντικών κατηγοριών, που δείχνουν πράγματα για το παιχνίδι του ακόμα και ως 6ος.

-Είναι 1ος στις ασίστ, έχοντας 15

-Είναι 1ος σε πάσες, έχοντας 755

– Είναι 1ος σε κλεψίματα με 353,

– Είναι 1ος σε αποκρούσεις με 53.

Στα παραπάνω στατιστικά αποτυπώνεται η εικόνα μίας ομάδας που ενίοτε λειτουργεί αρκετά καλά ως σύνολο στο γήπεδο, επιθετικά και αμυντικά.

Οι υπόλοιπες διακρίσεις

Ο ΑΡΗΣ έχει συνολικά παρουσία στις επτά από τις εννέα βασικές στατιστικές κατηγορίες της Super League. Πέραν από τις πρωτιές του:

– Έχει την 4η παραγωγικότητα σε γκολ με 20, πετυχαίνοντας όμως σχεδόν τα μισά στα τελευταία δύο παιχνίδια

– Είναι 3ος σε τελικές προσπάθειες με 161

– Ειναι 5ος σε αποτελεσματικότητα, με 1 γκολ ανά 8,1 τελικές

Η βαθμολογική θέση του ΑΡΗ και η στατιστική του εικόνα είναι κάπως αντικρουόμενα και ίσως δείχνουν ότι η ομάδα αδικείται από την παρουσία της στην 6η θέση. Και αυτή η αντίθεση είναι ουσιαστικά τα σκαμπανεβάσματα του ΑΡΗ στο πρώτο μισό της σεζόν και η σταθερότητα που καλείται να βρει μέσα από την βελτίωσή του στο διάστημα της διακοπής

Προτεινόμενα Άρθρα