Έσπρωξε στην κατηφόρα την Παρτίζαν η Βιλερμπάν

από AllAboutARIS

Την δεύτερη διαδοχική της νίκη για πρώτη φορά στη φετινή Euroleague πανηγύρισε η Βιλερμπάν. Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ναντό Ντε Κολό που πέτυχε 32 πόντους, η ομάδα του Τι-Τζέι Πάρκερ, επικράτησε σε ματς θρίλερ της Παρτίζαν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς με 91-87 για την 13η αγωνιστική και περιμένει με αναπτερωμένο ηθικό την Πέμπτη τον Ολυμπιακό στο «Αστρομπάλ».

Oι γηπεδούχοι ήταν καλύτερoi στην πρώτη περίοδο, με την ομάδα του Ομπράντοβιτς να μένει ζωντανή χάρη στην ευστοχία του Έξουμ και Άντζουσιτς. Η καλή άμυνα των Γάλλων δεν επέτρεψε στην Παρτίζαν να ξεφύγει στο σκορ με τον Λάιτι να φέρνει το ματς στα ίσια κάνοντας το 19-19 με τρίποντο. Ωστόσο ο Έξουμ είχε απάντηση και το δεκάλεπτο έλειψε ισόπαλο 25-25.
Στη συνέχεια η ομάδα του Τι-Τζέι Πάρκερ, βρήκε τον… δάσκαλο της από τον Κέβιν Πάντερ που γύρισε το ματς και έδωσε προβάδισμα ενός πόντου στην Παρτίζαν με τον Κόρτραϊτ να απαντά με διαδοχικούς πόντους, βάζοντας μπροστά τη Βιλερμπάν στο ημίχρονο με 50-48.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ντε Κολό έμοιαζε… αφηνιασμένος καθώς ήταν εξαιρετικός και στο high-post, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη τον Λάιτι. Η Παρτίζαν, επέστρεψε ξανά και έφερε το ματς ξανά στον πόντο (77-76) στο 33′.
Από εκεί και μετά το ματς έγινε ντέρμπι και μετατράπηκε σε προσωπική υπόθεση του Ντε Κολό και του Έξουμ που έφεραν το ματς στην ισοπαλία στα 53” πριν το τέλος.
Στην… Ρώσικη ρουλέτα των βολών, οι παίκτες της Βιλερμπάν φάνηκαν ψυχραιμότεροι με τον Ντε Κολό να ευστοχεί και στις δύο 9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος για το 89-87. Στην επαναφορά, οι γηπεδούχοι έκλεψαν, με τον Μάθιους να μην λαθεύει από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας» γράφοντας το τελικό 91-87.
Τα δεκάλεπτα: 25-25, 50-48, 73-66, 91-87

Δείτε τα στατιστικά του ματς εδώ

Προτεινόμενα Άρθρα