Η ταλαιπωρία και το πρωτόκολλο

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ υπέστη μεγάλη ταλαιπωρία για έναν αγώνα που δεν έγινε ποτέ και σίγουρα δημιουργούνται ερωτηματικά, μετά την αναβολή της αναμέτρησης με τον Προμηθέα στην Πάτρα.

Οι Αχαιοί υποβλήθηκαν χθες (12/3) στα τεστ για τον κορωνοϊό. Πήραν τα αποτελέσματα σήμερα (13/3) και βρέθηκαν οκτώ θετικά κρούσματα. Ο ΑΡΗΣ είχε ήδη ταξιδέψει από την Παρασκευή για την Πάτρα και σήμερα δεν μπορούσε παρά να πάρει το λεωφορείο της επιστροφής.

Θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό να γίνονται τα τεστ δύο μέρες πριν από τον αγώνα και πριν από κάθε ματς, όχι ανά εβδομάδα. Φυσικά το κόστος έτσι ανεβαίνει. Ο ΑΡΗΣ ακόμα και στα εντός έδρας ματς, όταν παίζει Σάββατο κάνει τα τεστ από την Πέμπτη και όταν αγωνίζεται Κυριακή, τα πραγματοποιεί από την Παρασκευή. Προφανώς ο Προμηθέας τα έκανε παραμονή του αγώνα με τον ΑΡΗ για να μη χρειαστεί να υποβληθεί η ομάδα σε νέα τεστ πριν από την εξ αναβολής αναμέτρηση της προσεχούς Τρίτης με τον Παναθηναϊκό (η οποία φυσικά επίσης αναβλήθηκε).

Όμως όλο αυτό οδήγησε στη μεγάλη ταλαιπωρία του ΑΡΗ, σε ένα ταξίδι που δε γινόταν να κάνει αεροπορικώς (όπως όταν παίζει στην Αθήνα). Οι “κιτρινόμαυροι” πήγαν, είδαν και απήλθαν άπραγοι και πέρα από την ταλαιπωρία, πρέπει να υπολογιστεί και το κόστος του ταξιδιού. Ένα ταξίδι που ο ΑΡΗΣ θα χρειαστεί να ξανακάνει…

Σαφώς η υγεία είναι πάνω απ’ όλα και μακάρι όσοι προσβλήθηκαν από τον ιό στον Προμηθέα να είναι καλά. Όμως το πρωτόκολλο πρέπει να αλλάξει και να είναι υποχρεωτικά τα τεστ πριν από κάθε αγώνα και όχι να “πιάνουν” και δύο ματς, αν τα τελευταία γίνονται σε διάστημα 4-5 ημερών. Έτσι ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα πριν από τους αγώνες, αλλά και να αποφεύγονται ταλαιπωρίες σαν αυτή του ΑΡΗ. Χωρίς να παραγνωρίζεται, βέβαια, ότι το κόστος αυξάνεται…

Προτεινόμενα Άρθρα