Τούχελ: «Δώρο για μένα που είμαι στα προημιτελικά»

από AllAboutARIS

Μετά από το “2 στα 2” στο πρωτάθλημα (νίκες με Ντόρτμουντ και Φράιμπουργκ) και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Γερμανίας (από την Φράιμπουργκ στα προημιτελικά) ο Τόμας Τούχελ είναι πλέον έτοιμος να πάρει το βάπτισμα του πυρός και στην Ευρώπη με την Μπάγερν, με τους Βαυαρούς να μετρούν αντίστροφα για την πρώτη κόντρα στους “8” του Champions League με την Μάντσεστερ Σίτι.

Αναμφίβολα, οι πολίτες φέρνουν ευχάριστες θύμησες στον Τούχελ αφού απέναντί τους είχε πανηγυρίσει το Champions League το 2021 ως προπονητής της Τσέλσι, με τον Γερμανο προπονητή να δηλώνει έτοιμος και ανυπόμονος για το συναπάντημα με τον Γκουαρδιόλα το βράδυ της Τρίτης.

“Είναι προφανές τι περιμένουμε από την Σίτι. Εδώ και έξι με επτά χρόνια είναι στην κορυφή, παίζουν ένα πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου.

Είμαστε προετοιμασμένοι για μία κόντρα πολύ υψηλού επιπέδου, ίσως στο πιο υψηλό επίπεδο που μπορεί να προσφέρει αυτή τη στιγμή το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Φυσικά και είμαι γεμάτος κίνητρα και ψάχνω τη νίκη, είναι μεγάλο δώρο να είμαι στα προημιτελικά, το εκτιμώ πολύ και θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατό, δεν έχω ανάγκη από άλλα κίνητρα.

Αποθέωση για Γκουαρδιόλα και Χάλαντ από Τούχελ
Έχουμε αναλύσει τις τελευταίες εβδομάδες την Σίτι και νομίζουμε ότι ξέρουμε τι μας περιμένει, θα επιδιώξουμε να μην τους επιτρέψουμε να επιβληθούν”, τόνισε ο πρώην προπονητής των Ντόρτμουντ, Παρί και Τσέλσι, για να προσθέσει:

“Ο Γκουαρδιόλα δίνει ένα συγκεκριμένο στιλ στις ομάδες του, αυτό που κάνει είναι μοναδικό και εμείς θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις αντιστάσεις για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Στην επίθεση δεν είναι λάθος να βάλουμε τον Γκνάμπρι σε ρόλο “ψευτοεννιαριού”, με δεδομένο πως ο Μίλερ παίζει καλύτερα γύρω από έναν επιθετικό ενώ ο Μανέ μπορεί να παίξει στα άκρα με ταχύτητα

Ο Χάλαντ έχει εντυπωσιακά νούμερα και πεινάει για γκολ, για να τον σταματήσουμε θα χρειαστεί συνεργασία αρκετών παικτών, θα πρέπει να τον σταματήσουμε παίζοντας ομαδικά. Είμαι χαρούμενος που ο Κανσέλο παίζει για εμάς, γνωρίζω την ποιότητά του.

Μπορεί να παίξει έναν σημαντικό ρόλο, ακόμα και σε ένα ματς όπως αυτό με την Σίτι το βράδυ της Τρίτης. Ελπίζω να μην έχει υπερβολικά κίνητρα για να μην του δημιουργήσει έξτρα άγχος”.

Πηγή: sport24.gr

Προτεινόμενα Άρθρα