Η… ύφεση του Νταρίντα και το τελευταίο τρίτο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα κατάφερε να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για τον ΑΡΗ μέσα σε πολύ λίγους μήνες, ακόμα και τις τελευταίες εβδομάδες που έχει… πέσει λίγο.

Ο Τσέχος άσσος δεν έχει την ίδια… εκρηκτική εικόνα με την οποία ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πραγματοποιεί κακές εμφανίσεις.

Μετά από τόσο καιρό πρόκειται για μία περίπτωση παίκτη που οι αντίπαλοι “διαβάζουν” και ενίοτε βρίσκουν τρόπους για να τον αντιμετωπίσουν, με την εικόνα της ομάδας σε ορισμένες περιπτώσεις να παρασύρει και αυτόν.

Στον ΑΡΗ δεν “πονοκεφαλιάζουν” τόσο με τις επιδόσεις του 32χρονου, όσο με την αξιοποίησή του και την πιο έντονη παρουσία του στον χώρο όπου αποδίδει καλύτερα. Δηλαδή κοντά στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Τα καλύτερα παιχνίδια του Νταρίντα στον ΑΡΗ είναι με 4-3-3 και τον ίδιο να λειτουργεί ως δεύτερος εσωτερικός μέσος, έχοντας δίπλα του κυρίως τον Ρουπ αλλά ενίοτε και τον Πάλμα.

Δεν είναι μόνο το σύστημα που του… πάει αλλά και ότι είναι πιο κοντά στην περιοχή όπου έχει αποδείξει την ικανότητά του δημιουργικά και εκτελεστικά.

Στα πλέι οφ είναι ο 2ος σε τελικές πίσω από τις επτά του Πάλμα, απειλώντας κυρίως μέσα στο “κουτί”.

Φυσικά ο παίκτης έχει χρησιμότητα και όταν έρχεται από την πίσω ζώνη, όμως το θέμα είναι να παίρνει μέτρα και να βγαίνει πιο μπροστά. Κάτι στο οποίο θα συνεισφέρει αρκετά η επιστροφή του Λούκας Ρουπ σε φουλ ρυθμούς, ώστε μαζί με τον Ετέμπο να συγκροτήσουν μία αποτελεσματική τριάδα στον χώρο του κέντρου.

Προτεινόμενα Άρθρα