Η ευθύνη εκεί που πρέπει και οι μεταγραφές που θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Άρχισε να πατάει «γκάζι» ο ΑΡΗΣ σε ότι αφορά τη μεταγραφική του ενίσχυση. Με έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας, σίγουρα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Με τον Ρόμπερτ Παλίκουτσα να έχει αναλάβει ενεργό ρόλο και την ευθύνη για τις επιλογές. Όπως, πρέπει, δηλαδή. Χρειάζεται να σπαταλήσει, κάποιος, πολλές ώρες, προκειμένου να κάνει την επιλογή ενός ποδοσφαιριστή. Να μελετήσει τα αγωνιστικά του στοιχεία, να συλλέξει πληροφορίες για την εξωαγωνιστική συμπεριφορά του, να κάνει επαφές με τον εκπρόσωπο του και την ομάδα του στην οποία ανήκει (αν έχει συμβόλαιο).

Πολλές ώρες, χωρίς, φυσικά, αυτό να διασφαλίζει ότι η επιλογή θα «βγει». Είναι, όμως, πολύ περισσότερες οι πιθανότητες, όταν τα παραπάνω γίνονται από κάποιον που πληρώνεται γι΄ αυτά και έχει την άνεση να ασχοληθεί, χωρίς να πιέζεται χρονικά από άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Κάτι που γίνεται την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στον ΑΡΗ με την παρουσία του Ρόμπερτ Παλίκουτσα.

Ο ΑΡΗΣ έχει συμφωνήσει σε όλα με τρεις ποδοσφαιριστές, τους Πάβισιτς, Φατόρε και Ματαρίτα, οι οποίοι θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο. Ο τελευταίος αγωνίζεται, μάλιστα, σε θέση που χρειαζόταν άμεσα ενίσχυση η ομάδα, στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής, καθώς ο Μαζικού παραχωρήθηκε στη Σερβέτ, ενώ ο Πίρσμαν δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει στο ρόστερ. Αυτός είναι και ο σωστός τρόπος αναφοράς για τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε συζητήσεις για τη λύση της συνεργασίας τους και όχι το «δεν υπολογίζονται». Γιατί αν τα συμβόλαια τους, για οποιονδήποτε λόγο, δεν λυθούν, τότε ο ΑΡΗΣ δεν θα τους πληρώνει για να… κάθονται, αλλά θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να αξιοποιηθούν.

Επιστρέφοντας στις μεταγραφικές κινήσεις, ο Πάβισιτς και ο Ματαρίτα είναι έμπειροι παίκτες, ενώ ο Φατόρε θα αποκτηθεί ως επένδυση. Πολλές φορές, βέβαια, τέτοιου είδους παίκτες αποδεικνύονται «λαχεία», όπως ο Πάλμα. Ακόμα, η απόκτηση να αποκτηθεί και τρίτος παίκτης στο δεξί άκρο της άμυνας, δείχνει ότι μια από τις προτάσεις που έχουν στα χέρια τους οι άνθρωποι του ΑΡΗ – για τρεις έκανε λόγο ο Παλίκουτσα- , είναι για τον Εμπακατά.

Ένα ακόμα θετικό στοιχείο, είναι ότι οι κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, είτε αρέσουν σε κάποιους είτε όχι, γίνονται βάση συγκεκριμένου πλάνου. Είναι ξεκάθαρο, ότι σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας τη νέα αγωνιστική περίοδο, θα παίξει η βασική επιλογή που θα γίνει στο «εξάρι» και στην κορυφή της επίθεσης (με τον Βίντρα να είναι το φαβορί τη δεδομένη στιγμή).

Προτεινόμενα Άρθρα