Η χρονιά άλλαξε, η φιλοσοφία όχι…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Από τη στιγμή που η περσινή χρονιά ολοκληρώθηκε, ήταν δεδομένο πάνω σε ποιες ποδοσφαιρικές και τακτικές βάσεις θα στηθεί ο. ΑΡΗΣ της νέας σεζόν.

Στο διάστημα της παρουσίας του στον πάγκο του ΑΡΗ την περσινή σεζόν., ο Τόλης Τερζής έδειξε τη… ροπή του προς το 4-3-3 αλλά και το 4-2-3-1, μαζί με ένα πιο επιθετικό στυλ παιχνίδι τις περισσότερες φορές και ένα ποδόσφαιρο πρώτου ρόλου που θέλει να καθιερώσει. 

Πρόκειται για ένα από τα βασικά σημεία ταύτισης του Έλληνα τεχνικού με τον Ρόμπερτ Παλίκουτσα, ο οποίος επίσης προσδοκά σε έναν ΑΡΗ που θα έχει περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του και θα παίζει πιο επιθετικά.

Με βάση τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, προχωράει μέχρι στιγμής ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας, επιλέγοντας ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να υπηρετήσουν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά παιχνιδιού. 

Οι προθέσεις του Τερζή φάνηκαν άλλωστε και στο πρώτο φιλικό της σεζόν, ασχέτως που είχε προπονητικό χαρακτήρα και με πολλά κενά στο ρόστερ.

Ο προπονητής του ΑΡΗ επέλεξε να ξεκινήσει με τους… παλιούς και το 4-3-3 με δύο εσωτερικούς μέσους, το οποίο χρησιμοποίησε αρκετά την περσινή σεζόν, δείχνοντας ξανά τις προθέσεις του και περιμένοντας τα κατάλληλα… υλικά από τον Παλίκουτσα τις επόμενες μέρες ώστε να δουλέψει ακόμα περισσότερο στο τακτικό κομμάτι από τη Βουλγαρία και μετά. 

Μέσα σε αυτή τη λογική αποκτήθηκε ο Πάβιτσιτς όπως και ο… επιθετικογενές Ματαρίτα, με τις υπόλοιπες κινήσεις να εντάσσονται στο ανάλογο πλαίσιο αλλά και με σκοπό να εξυπηρετήσουν το πιο ισορροπημένο 4-2-3-1 που επίσης έχει στο μυαλό του ο προπονητής. 

Προτεινόμενα Άρθρα