Βάζει…Τζούρασεκ στη μηχανή του για τα χαφ (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σε μία από τις πιο σημαντικές κινήσεις του προχώρησε ο ΑΡΗΣ, κάνοντας το πρώτο βήμα για να καλύψει το σημαντικό κενό που υπάρχει στα αμυντικά χαφ.

Ο Νέβεν Τζούρασεκ είναι ο πρώτος… εκλεκτός του Ρόμπερτ Παλίκουτσα για τα “6άρια”, με τον παίκτη να αναμένεται αύριο (03/07). στη Θεσσαλονίκη ώστε να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στους “κιτρινόμαυρους”.

Ως Κροάτης, πρόκειται πολύ για μία επιλογή που γνωρίζει αρκετά καλά ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα, σε μία ακόμα μεταγραφή που έχει την υπογραφή του αθλητικού διευθυντή της ομάδας και “κλείδωσε” στη συνάντηση που είχε με τον Θεόδωρο Καρυπίδη μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πέρυσι ο 24χρονος χαφ, ύψους 1,73, είχε πάρει μεταγραφή στη Σαχτάρ από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ έναντι 800 χιλιάδων ευρώ. Στον ουκρανικό σύλλογο είχε 26 συμμετοχές, πέντε εκ των οποίων στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, πανηγυρίζοντας και το πρωτάθλημα.

Οι Ουκρανοί είχαν οψιόν για ακόμη έναν χρόνιο αλλά δεν την ενεργοποίησαν, με τον παίκτη να μένει ελεύθερος και τον ΑΡΗ να συμφωνεί μαζί του.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που αγωνιζόταν στο ουκρανικό πρωτάθλημα καθώς τη σεζόν 2021-22 αγωνίστηκε στη Ντνίπρο με τη μορφή δανεισμού από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με την τελευταία να τον σποκτά από τη Βαράζντιν το 2015, την ομάδα της γενέτειράς του.

Μέσα στα επόμενα χρόνια αγωνίστηκε μέσα από διαδοχικούς δανεισμούς επίσης στις Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, Βαραζντίν και Ολίμπια Λιουμπλιάνας, πριν πωληθεί το περασμένο καλοκαίρι στη Σαχτάρ.

Ο Τζούρασεκ επίσης υπήρξε διεθνής με όλες τις μικρές  Εθνικές ομάδες της Κροατίας.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα