Euro U21: Το σήκωσε η Αγγλία, χαμένο πέναλτι για Ισπανία στο 96ο (vid)

από AllAboutARIS

Με ήρωα τον Τζέιμς Τράφορντ που με σπουδαία διπλή επέμβαση σε πέναλτι στο 90+8′ κράτησε το μηδέν, η U21 της Αγγλίας «λύγισε» την εξίσου ταλαντούχα Ισπανία (1-0) στον τελικό του Euro και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης!
Στον θρόνο της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από 39 χρόνια η U21 της Αγγλίας! Σε έναν τελικό με έντονες συγκινήσεις ως το τελευταίο σφύριγμα η νέα γενιά των Τριών Λιονταριών – χάρη στο τυχερό τέρμα του Τζόουνς και την επέμβαση του Τράφορντ σε πέναλτι του Ρουίθ στο 90+8′- επικράτησε 1-0 της Ισπανίας και κατέκτησε το Euro.

Οι δύο καλύτερες ομάδες του τουρνουά βρέθηκαν στο παιχνίδι που θα έκρινε τον πρωταθλητή και χάρισαν ένα όμορφο παιχνίδι με αρκετές φάσεις. Οι Άγγλοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και απείλησαν πολύ νωρίς με ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Γκόρντον.

Η Ροχίτα έβγαλε αντίδραση και επίσης χτύπησε την πόρτα του Τράφορντ με τους Μπαένα και Παρέδες, όμως τα Τρία Λιοντάρια ήταν αυτά που μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ.

Στο 44ο λεπτό η δυνατή κεφαλιά του Κόλγουιλ έπαιξε τον ρόλο της… προειδοποίησης αφού σταμάτησε στο δοκάρι και έπαιξε τον ρόλο της… προειδοποίησης αφού λίγες στιγμές αργότερα ήρθε το 1-0. Ο Κόουλ Πάλμερ εκτέλεσε το φάουλ απευθείας, η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Κέρτις Τζόουνς και άλλαξε πορεία αιφνιδιάζοντας τον Τένας και καταλήγοντας στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ντένια έψαξε μετ’επιτάσεως την ισοφάριση και όσο ο χρόνος κυλούσε έκλεινε την Αγγλία στα καρέ της. Εκείνη όμως, αμυνομένη παθιασμένα προστάτευε το προβάδισμά της και έψαχνε το δεύτερο τέρμα στην κόντρα. Άλλωστε τα clean sheets ήταν η μεγάλη δύναμη της ομάδας του Κάρσλεϊ, η οποία τελείωσε το τουρνουά χωρίς να δεχθεί γκολ, ακόμα κι αν στο τέλος καρδιοχτύπησε!

Στις καθυστερήσεις ο Μαντουέκε στην αντεπίθεση δεν κατάφερε να σκοράρει προ ανυπεράσπιστης εστίας και λίγα λεπτά μετά η Ισπανία κέρδισε πέναλτι, με τον Κόλγουιλ να ανατρέπει τον Ρουίθ.

Ο τελευταίος ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Τζέιμς Τράφορντ είπε τόσο σε εκείνον όσο και στον Ορόθ στην επαναφορά εντυπωσιακά «όχι», χαρίζοντας με τρομερή διπλή επέμβαση την κούπα στην Αγγλία!

Προτεινόμενα Άρθρα