H Νέφτσι Μπακού του… Αντριάν Μούτου!

από Χάρης Ανοιξιάδης

Ο ΑΡΗΣ αν καταφέρει να αποκλείσει την Ντιναμό Κιέβου θα βρει μπροστά του το ζευγάρι Μπεσίκτας-Νέφτσι Μπακού.

Το μεγάλο φαβορί σε αυτό το ζευγάρι είναι οι Τούρκοι αλλά μέχρι αλλά μέχρι να… τελειώσουν τα ματς, όλα είναι ανοιχτά.

Η Νέφτσι Μπακού είναι ομάδα που εδρεύει στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν. Το 2021 κατέκτησε το τελευταίο της πρωτάθλημα, το 9ο στην ιστορία της, ενώ πέρυσι τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος πίσω από την Καραμπάγκ και την Σαμπά. Μάλιστα συμμετείχε στον τελικό κυπέλλου της χώρας της χάνοντας 1-0 στην παράταση από την Καμπάλα.

 

Πώς έφτασε ως εδώ

Φέτος κατάφερε να αποκλείσει από τον β΄προκριματικό γύρο του Conference League την Ζελεζνιτσάρ Σαραγέβο με μία ισοπαλία 2-2 και μία νίκη με 2-0.

Πρωτάθλημα

Στο πρωτάθλημα έχασε στην πρεμιέρα την Κυριακή 1-0 από την Καπάζ.

Το γήπεδο

Σαν έδρα χρησιμοποιεί το Bakcell Arena, άνοιξε το 2012 και έχει χωρητικότητα 11.000 θεατών.

Ο προπονητής

Εδώ δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις… Ο Αντριάν Μούτου είναι χαρακτηριστική φιγούρα στον πάγκο των Αζέρων. Ένας από τους μεγαλύτερους Ρουμάνους παίκτες της σύγχρονης εποχής, με θητεία σε Ιταλία και Αγγλία αλλά και με πολλά μπλεξίματα σε υποθέσεις ντόπινγκ.

Το όνομα του προπονητή της Νέφτσι είναι αρκετά γνωστό, ειδικά στο Ρουμάνικο ποδόσφαιρο.
Ως ποδοσφαιριστής είχε μια σπουδαία καριέρα αφού έχει αγωνιστεί στην Τσέλσι, Φιορεντίνα και Γιουβέντους να είναι τα μεγαλύτερα ονόματα που αγωνίστηκε.
Ως προπονητής φέτος το καλοκαίρι ήρθε στην ομάδα της Νέφτσι έχοντας τρείς αγώνες και είναι το πρώτο του εγχείρημα ως προπονητής στο εξωτερικό καθώς μέχρι το καλοκαίρι ήταν σε ομάδες  της Ρουμανίας όπως η  Βολουντάρι και η Κραιόβα ενώ έχει αναλάβει και την Κ21 της Εθνικής Ρουμανίας.
Το ρόστερ
Το ρόστερ της Νέφτσι Μπακού όπως είναι φυσικό έχει αρκετό Αζέρικο στοιχείο με μικρές πινελιές από Βραζιλία και Γαλλία.

Το αστέρι

Ο παίχτης που κάνει την διαφορά στη Νέφτσι είναι ο αρχηγός της ο Εμίν Μαχμούντοφ, καθώς πέρυσι σε 36 αγώνες βρήκε δίχτυα 17 φορές. Ενώ τα βλέμματα έχει τραβήξει και μία μεταγραφή του καλοκαιριού για την Νέφτσι ο Αντρέ Σινιασίκι ο οποίος ήρθε από την Σάρλοτ της Αμερικής ως ελεύθερος.

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα