Περιμένει τον Σάσα, βλέπει και τον Βερστράτ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το Σαββατοκύριακο ξεκινάει με,,, φουλ μηχανές για τον ΑΡΗ μεταγραφικά.

Οι “κιτρινόμαυροι” συνεχίζουν να έχουν πολλά ανοικτά μέτωπα ως τον Ιανουάριο και με στόχο να κλείσουν στάνταρ δύο ως τη Δευτέρα. Αυτό του χαφ και φυσικά εκείνο του επιθετικού.

Για το πρώτο ,τα τελευταία 24ωρα υπάρχει στο προσκήνιο η περίπτωση του Λούκας Σάσα αλλά και με δεδομένες δυσκολίες που δημιουργούνται κυρίως από τη Φορταλέζα.

Ο ΑΡΗΣ θα δώσει λίγο χρόνο ακόμα στον Βραζιλιάνο, παράλληλα όμως είναι υποχρεωμένος να έχει έτοιμες και εναλλακτικές, με ακόμα τρεις επιλογές να είναι στην τελική του λίστα για τον χαφ.

Μία από αυτές, η οποία βρίσκεται μάλιστα και αρκετά ψηλά, είναι αυτή του Μπίργκερ Βερστράτ σύμφωνα με πληροφορίες του AllAboutARIS. Ο 29χρονος Βέλγος μέσος ανήκει στην Άντβερπ, πέρυσι έπαιξε δανεικός στη Μέχελεν και φέτος μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, με τον ΑΡΗ να τον έχει τον τελευταίο καιρό στα υπόψιν.

Ο παίκτης δεν υπολογίζεται από τους Βέλγους, είναι κοινοτικός -σημαντικό στοιχείο λόγω των ξένων- και στον ΑΡΗ αρέσει αρκετά η περίπτωσή του ως “κοφτής” που διαθέτει όμως καλά στοιχεία και για το επιθετικό κομμάτι.

Ο Βερστράτ ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Κλαμπ Μπριζ, φτάνοντας μέχρι και την πρώτη ομάδα αλλά με μόλις 11 συμμετοχές ενώ είχε δοθεί και έναν χρόνο δανεικός στη Μουσκρόν (12 συμμ.).

Το 2015 αποχώρησε ως ελεύθερος για την Κόρτραϊκ, όπου μετά από 42 συμμετοχές έπεισε την Γάνδη να βγάλει από τα ταμεία της περίπου 1 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

Εκεί είχε ακόμα μία πιο γεμάτη διετία με 78 συμμετοχές, 6 γκολ και 3 ασίστ που έφεραν στον δρόμο του της Κολωνίας, δαπανώντας 4 εκατ. ευρώ για να τον κάνει κάτοικο Γερμανίας.

Μία απόφαση που δεν του… βγήκε αφού το 2020 δόθηκε δανεικός στην Άντβερπ και έναν χρόνο αργότερα αποκτήθηκε από τον βελγικό σύλλογο έναντι 2 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας συνολικά με τη φανέλα της 81 συμμετοχές, 4 γκολ και 5 ασίστ.

 

Προτεινόμενα Άρθρα