Άλλη… πίστα, περισσότερη επίθεση

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ πήρε πολύ καλό βαθμό κόντρα στον ΠΑΟΚ, κυρίως για την ανασταλτική του λειτουργία δεδομένων και των συνθηκών που τον περιέβαλαν.

Το ματς εκείνο μπαίνει στο… αρχείο και η ομάδα έχει μπροστά της ένα άλλο παιχνίδι, στο οποίο θα χρειαστεί πολύ διαφορετικά πράγματα. Και κυρίως επίθεση, με την οποία στην Τούμπα είχε θέματα.

Αυτά ξεκινούν από τα πρόσωπα και καταλήγουν στην γενικότερη απόδοση του ΑΡΗ επιθετικά, η οποία είναι ζήτημα από το ξεκίνημα της σεζόν. Είτε με δυσκολία στην παραγωγή είτε με την έλλειψη ουσίας στο τελευταίο τρίτο όταν ο ΑΡΗΣ βρίσκει φάσεις.

Ο Μάντζιος προβληματίζεται λόγω της απόδοσης κάποιων παικτών αλλά και από τη γενικότερη παρουσία της ομάδας, βλέποντας ειδικά στα δύο τελευταία παιχνίδια ότι ενώ ο ΑΡΗΣ έχει τις προϋποθέσεις στον χώρο δεν τις αξιοποιεί στον βαθμό που μπορεί και επιτάσσει η ποιότητά του.

Το ζήτημα διογκώνεται λόγων. των αμφίβολων για το επερχόμενο ματς, στο οποίο η ομάδα θα πρέπει να κρατήσει περισσότερη μπάλα, να πιέσει παραπάνω και να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί τόσο στο χώρο όσο και σε μία κλειστή άμυνα, ανάλογα με την προσέγγιση που θα έχει ο Παναιτωλικός.

Ηδη ο προπονητής του ΑΡΗ προσπαθεί να… περάσει στους παίκτες τις διαφορετικές ανάγκες για το παιχνίδι με τους Αγρινιώτες, με τις δοκιμές του στις δύο επόμενες προπονήσεις να δίνουν το στίγμα τόσο τακτικά όσο και στα πρόσωπα.

 

Προτεινόμενα Άρθρα