Ο Μορόν, o… Γκρέι και οι βάσεις για ρεκόρ!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πέντε γκολ σε επτά αγωνιστικές… Αν αυτό δεν είναι σεντερφορίσια επίδοση, τότε τί είναι…

Ο Λορέν Μορόν είναι η ποδοσφαιρική όαση στην προβληματική εκκίνηση του ΑΡΗ στη φετινή Stoiximan Super League και ηγείται της λίστας των σκόρερ μαζί με τον Ελ Κααμπί έχοντας από πέντε γκολ.

Στην Αλκμήνης δεν διστάζουν να πουν από τώρα ότι ο 29χρονος άσσος είναι αυτό που έψαχναν και ο καλύτερος επιθετικός της ομάδας την τελευταία πενταετία και μετά την επιστροφή της στην 1η κατηγορία.

Αρχικά ο Μορόν “έπιασε” ήδη τα πέντε γκολ του Άντρε Γκρέι στο περσινό πρωτάθλημα με μόλις επτά αγώνες, βάζοντας πλώρη για αρκετά ρεκόρ που μπορεί να καταρρίψει εάν συνεχίσει έτσι ως τον Μάιο.

Ηδη ισοφάρισε το ρεκόρ του Νιρέ Ντεμπά από τη σεζόν 2002-03 και έχει. την ευκαιρία κόντρα στον Πανσερραϊκό να θεσπίζει ένα δικό του εάν σκοράρει στις Σέρρες.

Η στατιστική κουβέντα που γίνεται κια θα συνεχιστεί στις παρακάτω σειρές αφορά μόνο τους αγώνες πρωταθλήματος, προσφέροντας αρκετές ευκαιρίες στον Μορόν.

Από τα φορ των τελευταίων χρόνων που βγήκαν πρώτοι σκόρερς της ομάδας, απέχει ένα γκολ από τα έξι του Καμαρά τη σεζόν 2021-22.

Από εκεί και πέρα χρειάζεται:

-Μόλις δύο γκολ για να φτάσει τα επτά περσινά του Πάλμα.

– Άλλα πέντε για να φτάσει τα δέκα γκολ του Ματέο Γκαρσία τη σεζόν 2018-19

– Άλλα έξι για τα 11 του Κάμπορα τη σεζόν 2009-10

Ο μεγάλος στόχος φυσικά είναι τα 12 γκολ του Νιρέν Ντεμπά από τη σεζόν 2002-03 και φυσικά τα 13 του Ζόραν Λόντσαρ της σεζόν 1993-94.

Με τους ρυθμούς πουν σκοράρει ο Μορόν όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει τον ΑΡΗ ως το τέλος της σεζόν αλλά παράλληλα αποκτήσει μία εξέχουσα θέση στην ιστορία του ΑΡΗ.

 

Προτεινόμενα Άρθρα