Eurocup: Στο Νο13 στα Power Rankings ο ΑΡΗΣ

από AllAboutARIS

Συνηθίζεται πριν την έναρξη μίας διοργάνωσης να γίνουν προβλέψεις όσον αφορά την θέση την οποία κατέχουν πριν από το πρώτο τζάμπολ, τα λεγόμενα «Power Rankings» τα οποία δίνουν μία εικόνα για το που μπορεί να  φτάσει η κάθε ομάδα. Βέβαια αυτά κατά προσέγγιση με βάση το ρόστερ, την προϊστορία αλλά και το φορμάτ το οποίο έχει αλλάξει φέτος στον δεύτερο εν τάξει ευρωπαϊκό θεσμό.

Το γνωστό μπασκετικό σάιτ «Eurohoops» ανέλαβε αυτό τον ρόλο και δημιούργησε μία λίστα με το Power Rankings των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο φετινό Eurocup, κατατάσσοντας την ομάδα του ΑΡΗ στην 13η θέση, μία ανάσα δηλαδή από την πρόκριση στην επόμενη φάση, την οποία φέτος θα πάρουν οι έξι πρώτοι κάθε ομίλου, σύνολο 12.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο για τους «κίτρινους» του Γιάννη Καστρίτη: «Επιστροφή στο Eurocup μετά από επτά χρόνια, ο ΑΡΗΣ είναι μία ομάδα με τεράστια μπασκετική παράδοση, έχοντας στο ρόστερ του πρώην παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, όπως οι γκαρντ Λευτέρης Μποχωρίδης, Δημήτρης Κατσίβελης και Βασίλης Τολιόπουλος. Αν προσθέσουμε στο… μείγμα και την δυνατή έδρα και τους… τρελούς οπαδούς, τότε ίσως να έχει την ευκαιρία να μπει στα πλέι οφ».

Στο Νο1 βρίσκεται φυσικά η αντίπαλος του ΑΡΗ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και κάτοχος του τίτλου, Γκραν Κανάρια, ενώ στο Νο2 είναι επίσης άλλη μία ομάδα του ομίλου των «κιτρίνων», η Τουρκ Τέλεκομ. Στο Νο3 είναι η Μπανταλόνα, στο Νο4 Χάποελ Τελ Αβίβ και η πρώτη πεντάδα κλείνει με την γερμανική Ουλμ.

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα