NBA: Το Κονγκρέσο ζήτησε να πάψει τις μπίζνες με την Κίνα λόγω της εξαναγκασμένης εργασίας

από AllAboutARIS

Τα λόγια του Ενές Καντέρ, αναφορικά με την Κίνα και τις συνθήκες εργασίας, για την κατασκευή αθλητικών παπουτσιών και ρούχων, βρήκαν υποστήριξη από το Αμερικανικό Κονγκρέσο.

Μία επιστολή με αποδέκτη τον κομισάριο του NBA, Άνταμ Σίλβερ ζητάει την παύση της πώλησης και της χρήσης (από τους παίκτες) προϊόντων που έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα, κάτω από καθεστώς εξαναγκασμένης εργασίας.

Αιτία η κρίση στην περιοχή Σίνγιανγκ, όπου παραπάνω από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι Ουιγκούρ έχουν συλληφθεί και κρατούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης!

Η περιοχή λογίζεται ως η κορυφαία στην παραγωγή βαμβακιού, πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται και για την κατασκευή ρούχων και παπουτσιών.

Επιστολή έφτασε και στα χέρια του προέδρου της Ένωσης Παικτών, Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, στην οποία γίνεται αναφορά στα λεγόμενα του Καντέρ, ο οποίος έχει εκφράσει τον προβληματισμό του για τις πιέσεις που δέχεται από την Ένωση, προκειμένου να σταματήσει να θίγει το θέμα.

Έχει υπολογιστεί ότι το 20% της παγκόσμιας παραγωγής βαμβακιού προέρχεται από την Σίνγιανγκ.

Η επιτροπή έχει ζητήσει από τον Σίλβερ (όσο και από τον ΜακΚόλουμ) να απαντήσουν σε μία σειρά ερωτήσεων, προκειμένου να γίνουν συναντήσεις με διάφορες ομάδες, προκειμένου το ΝΒΑ να ενημερωθεί για την κατάσταση στην Κίνα.

Πάντως, 17 παίκτες, με τελευταίο τον Καϊρί Ίρβινγκ έχουν συνεργασία με τέσσερις κινέζικες φίρμες, οι οποίες συνδέονται με την εξαναγκασμένη εργασία στην Σινγιάνγκ, άλλοι διαθέτουν τα δικά τους παπούτσια, ενώ άλλοι φορούν αποκλειστικά τα ρούχα των εταιριών.

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα