Premier League: Στο φως κι άλλα διαιτητικά σφάλματα

από AllAboutARIS

Το σύννεφο γκρίνιας για τη διαιτησία στην Premier League συνεχίζει να αιωρείται πάνω από το αγγλικό ποδόσφαιρο, ειδικά μετά το… φιάσκο του VAR στην ήττα της Λίβερπουλ από την Τότεναμ. Όπως μετέδωσε το ESPN πάντως, η ανεξάρτητη επιτροπή της λίγκας που κρίνει τις αμφισβητούμενες αποφάσεις κάθε αγωνιστική θεώρησε πως το ακυρωθέν γκολ του Ντίας δεν ήταν η μοναδική λανθασμένη απόφαση του σαββατοκύριακου.

Η συγκεκριμένη «ομάδα» αποτελείται από πέντε μέλη (τρεις πρώην ποδοσφαιριστές/προπονητές, ένας εκπρόσωπος από την PGMOL κι ένας από την Premier League. Συνολικά, στην 7η αγωνιστική εντοπίστηκαν λάθη του VAR περισσότερα από όσα έχουν υπάρξει φέτος συνδυαστικά!

Όσον αφορά το ντέρμπι ανάμεσα σε Σπερς και Ρεντς, η αρχή ψήφισε (3-2 υπέρ) πως ο Ντιόγκο Ζότα δεν θα έπρεπε να έχει αποβληθεί. Όχι επειδή στην πρώτη κίτρινη που δέχεται δεν υπάρχει καν φάουλ στον Ουντότζι, αλλά επειδή το τάκλιν που κάνει για τη δεύτερη δεν θεωρήθηκε άξιο τιμωρίας.

Αδικημένη μπορεί να αισθάνεται από την πλευρά της και η Μπράιτον, η οποία γνώρισε συντριβή από την Άστον Βίλα (6-1) εκτός έδρας. Παρ’όλα αυτά, η επιτροπή θεώρησε πως το δεύτερο και το τρίτο γκολ των γηπεδούχων θα έπρεπε να είχαν ακυρωθεί για οφσάιντ και επιθετικό φάουλ αντίστοιχα, ενώ στο 71′ ο Κόνσα, που διαπληκτίστηκε με τον Φατί, θα έπρεπε να έχει δει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα