«Πόρτα» της εθνικής Γερμανίας σε Βιλερμπάν για τον Χέρμπερτ

από AllAboutARIS

Η Βιλερμπάν αντιμετωπίζει μια σημαντική πρόκληση καθώς επιδιώκει να εξασφαλίσει τον Γκόρντον Χέρμπερτ ως διάδοχο του Τι Τζέι Πάρκερ.

Σύμφωνα με το BasketNews, η γερμανική ομοσπονδία μπάσκετ δεν είναι διατεθειμένη να δώσει στον Χέρμπερτ την άδεια να υπογράψει συμβόλαιο στην EuroLeague και να εργαστεί τόσο στην Βιλερμπάν όσο και στην εθνική ομάδα της Γερμανίας.
Η τρέχουσα στάση της γερμανικής ομοσπονδίας μπάσκετ περιπλέκει τις πιθανότητες του Χέρμπερτ να επιστρέψει στην EuroLeague μετά από 15 χρόνια απουσίας, δεδομένης της δέσμευσής του να διατηρήσει τον ρόλο του στην εθνική ομάδα της Γερμανίας.

Ο Καναδό-Φινλανδός προπονητής σημείωσε πρόσφατα τρομερή επιτυχία με την εθνική ομάδα της Γερμανίας. Υπό τις οδηγίες του, η ομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2022 και το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Το επόμενο καλοκαίρι, πρόκειται να οδηγήσει τη γερμανική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Σύμφωνα με το ημερολόγιο της FIBA, η σεζόν 2023-24 περιλαμβάνει μόνο ένα παράθυρο της FIBA τον Φεβρουάριο.

Επί του παρόντος, τρεις προπονητές κατέχουν θέσεις προπονητών τόσο της EuroLeague όσο και των εθνικών ομάδων: Ο Μακσβίτις (Λιθουανία, Ζαλγκίρις), ο Μπάνκι (Λετονία, Βίρτους) και ο Αταμάν (Τουρκία, Παναθηναϊκός).

Το καλοκαίρι σε αυτή τη λίστα περιλαμβάνονταν και οι Δημήτρης Ιτούδης (Ελλάδα, Φενέρμπαχτσε) και Σέρχιο Σκαριόλο (Ισπανία, Βίρτους).Το συμβόλαιο του Χέρμπερτ με την Εθνική Γερμανίας έχει διάρκεια έως το 2025.

Προτεινόμενα Άρθρα