Ρώσος “μαέστρος”…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η Ρωσία φημίζεται για τους μαέστρους που αναδεικνύει σε επίπεδο κλασσικής μουσικής… Πετρένκο, Γκεοργκίεφ, Σοχίεφ… Κορυφαίοι στο είδος τους. Και ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ στο δικό του, όχι με μπαγκέτα αλλά με μία μπάλα στα πόδια.

Το διάστημα της παρουσίας του στον ΑΡΗ είναι μικρό αναλογικά με όσα προλαβαίνει ήδη να παρουσιάζει, έχοντας συνεχώς ανοδική πορεία.

Κόντρα στην Κηφισιά ήταν ο κορυφαίος της ομάδας, η οποία… έπεσε επιθετικά με την έξοδό του από το γήπεδο. Χθες με τον Πανσερραϊκό “έβγαλε” ολόκληρο το 90λεπτο, κερδίζοντας για ακόμη μία φορά τον τίτλο του MVP.

Η… συστημένη ασίστ στο γκολ του Φαμπιάνο ήταν το αποκορύφωμα μίας σχεδόν “γεμάτης” εμφάνισης, διότι έλειπε το γκολ που για λίγο έχασε στην ανεπανάληπτη ευκαιρία του στο 38ο λεπτό.

Ο παίκτης που όριζε τον ρυθμό

Η κυριαρχία του ΑΡΗ απλώνεται σε όλο το χθεσινό ματς αλλά τα παραγωγικά διαστήματά του ήταν συγκεκριμένα και είχαν ως κινητήρια δύναμη τον Σουλεϊμάνοφ.

Ο ΑΡΗΣ πήγε τις περισσότερες επιθέσεις στο πρώτο μέρος στοχευμένα από τη δική του πλευρά και… ταλαιπώρησε αρκετά τον Πεταυράκη, αναγάζοντας τον Πάμπλο Γκαρσία να τον κάνει αλλαγή από το ημίχρονο για να περάσει τον Μασκανάκη και πηγαίνοντας τον Πηλέα πίσω.

Σε συνδυασμό με την οπισθοχώρηση των Σερραίων οι χώροι περιορίστηκαν και μαζί με τον Ρώσο έπεσε και ο ΑΡΗΣ επιθετικά, με το δεύτερο μέρος να είναι αρκετά στείρο μέχρι να φτάσουμε στο… τρέλο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα.

Εκεί ήταν πάλι ο Σουλεϊμάνοφ με την πάσα στην κεφαλιά του Μορόν στο 81′ , την προωθημένη για τον Ισπανό που κατέληξε στην ευκαιρία του Σαμόρα, το σουτ στις καθυστερήσεις και φυσικά την ασίστ στον Φαμπιάνο.

Ο Ρώσος σε μεγάλο βαθμό επηρέαζε τον επιθετικό ρυθμό του ΑΡΗ, δείχνοντας πιο φρέσκος και με περισσότερες αντοχές, δημιουργώντας πέντε ευκαιρίες στο ματς και φτάνοντας πλέον τις δύο ασίστ στο πρωτάθλημα

Με την ανοδική πορεία που παρουσιάζει “σπάει” το επιθετικό μονοπώλιο του Μορόν και γίνεται το έτερο σημείο αναφοράς στην επίθεση του ΑΡΗ. Ο εξτρέμ με την παραπάνω ενέργεια που αναζητούσε η ομάδα και για την ώρα τον βρίσκει στο πρόσωπο του 23χρονου βραχύσωμου μεσοεπιθετικού.

 

Προτεινόμενα Άρθρα