Πλήρωσε απουσίες και αστοχία ο ΑΡΗΣ Midea…

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ Midea πλήρωσε τις απουσίες των Τολιόπουλου, Σλαφτσάκη και Μπλούμπεργκς, αλλά και στην αστοχία του κόντρα στην Κλουζ με την ρουμανική ομάδα να κερδίσει με 61-59.

Ο ΑΡΗΣ Midea κλήθηκε να παίξει χωρίς τον κορυφαίο του παίκτη μέχρι τώρα στην σεζόν, που σουτάρει και πασάρει, χωρίς έναν παίκτη που δίνει λύσεις στην άμυνα στην ρακέτα. Τομείς όπου οι «κίτρινοι» σήμερα είχαν μεγάλο πρόβλημα, αφού είχαν 6/23 τρίποντα και 26.1% ενώ στα δίποντα επίσης κακό ποσοστό με 14/37 και 37.8%.

Στην ρακέτα επίσης μεγάλο το πρόβλημα μιας και δεν μπόρεσαν οι παίκτες του Καστρίτη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα να σταματήσουν τους ψηλούς της Κλουζ, η οποία πήρε από Στιπάνοβιτς, Μέγιερις και Κάτε συνολικά 32 από τους 61 πόντους της, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά, μάλλον το αντίθετο στα παιχνίδια της.

Ο ΑΡΗΣ Midea μπήκε δυνατά με ενθουσιασμό και «καυτό» Γκαλινάτ ώστε να προηγηθεί με 11-2 και με 15-3. Οι Ρουμάνοι αντέδρασαν και μείωσαν σε 22-19 με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, στο οποίο ήδη οι γηπεδούχοι αντιμετώπιζαν προβλήματα με φάουλ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ Midea συνέχισε να έχει επιθετικό πρόβλημα με κακές επιλογές και αστοχία. Η Κλουζ αργά αλλά΄ σταθερά μείωσε την διαφορά και προηγήθηκε με 27-29 για πρώτη φορά στο 18ο λεπτό, με τους «κίτρινους» να κλείνουν μπροστά το πρώτο ημίχρονο με 33-32.

Η τρίτη περίοδος ήταν η χειρότερη για τον ΑΡΗ Midea. Κακές επιλογές στην επίθεση στο τέλος των 24΄΄, αμυντικά πρόβλημα μέσα στην ρακέτα με την Κλουζ να προηγείται με με 7 πόντους (33-40) μετά από ένα 8-0, ενώ λίγο αργότερα η διαφορά έφτασε στους 8 πόντους (41-49 στο 28ο λεπτό). Η παρουσία του Κατσίβελη στο παρκέ άλλαξε την εικόνα του ΑΡΗ Midea που βρήκε και σουτ από τον Χάρελ για να μειώσει σε 46-49 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Η τέταρτη περίοδος ήταν δραματική, με καμία ομάδα να μην μπορεί να επιβάλλει τον ρυθμό της και να πάριε διαφορά. Η άμυνα του ΆΡΗ Midea μέσα στην ρακέτα βελτιώθηκε σημαντικά αλλά επιθετικά εξακολουθούσε να έχει πρόβλημα. Οι «κίτρινοι» χάρη στην ευστοχία τους από τις βολές κατάφεραν να προηγηθούν με 59-56, 74 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Η Κλουζ όμως βρήκε λύσεις και με βολές μπόρεσε να αντιδράσει και να προηγηθεί με 59-60, 25΄΄ πριν το τέλος. Ο Γκάλινατ πήρε την τελευταία επίθεση, αστόχησε σε λέι απ αλλά και στο «follow» που επιχείρησε. Οι παίκτες του Καστρίτη άργησαν να κάνουν φάουλ και όταν το έκαναν απέμειναν μόλις επτά δέκατα, με το τελικό 59-61 να επιφέρει μεν στεναχώρια στους 3.500 οπαδούς που βρέθηκαν στο γήπεδο, αλλά στο τέλος χειροκρότησαν την ομάδα.

Ο Κατσίβελης ήταν ο κορυφαίος του ΑΡΗ Midea, Σανόγκο και Χάρελ ήταν θετικοί όπως και ο Γκάλινατ αν και έχασε αρκετά σουτ που θα μπορούσε να βάλει. Κακός επιθετικά ο Καρ με 0/10 σουτ, δεν βοήθησαν Ντε Σόουζα και Μπάνκστον.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 33-32, 46-49, 59-61.

 

Δείτε τα στατιστικά

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα