Η Ουλμ αναλύει και αποθεώνει την άμυνα: “Ο Καστρίτης έχει ξεκάθαρο πλάνο”

από Γιώργος Γκάτος

Για ακόμα ένα παιχνίδι στο Eurocup, οι αντίπαλοι του ΑΡΗ Midea στέκονται με διθυράμβους στην άμυνα των “Κιτρινόμαυρων” (σε αντίθεση με τα όσα… γράφονται εντός των συνόρων).

“Η αγωνιστική ιδέα του Γιάννη Καστρίτη είναι ξεκάθαρη: πειθαρχημένη και συμπαγής άμυνα” αναφέρει αρχικά η Ουλμ στην επίσημη ιστοσελίδα της, αναλύοντας τον ΑΡΗ.

“Ο αμυντικός πύργος είναι κάτι που επιδεικνύει ο ΑΡΗΣ και μέχρι στιγμής του έχει φέρει τρεις νίκες στον όμιλο, δύο εκ των οποίων με διαφορά δύο πόντων. Το μότο της ομάδας είναι το παρακάτω: Κάνε άμυνα χωρίς συμβιβασμούς στη μια πλευρά του γηπέδου, κράτα τον ρυθμό του αγώνα… καθαρό και στην άλλη πλευρά του γηπέδου σκόραρε ένα καλάθι παραπάνω από τον αντίπαλο. Καμία ομάδα δεν επιτρέπει λιγότερους πόντους απ’ ότι ο ΑΡΗΣ στη φετινή διοργάνωση (70,1) και καμία ομάδα δεν οδηγεί την αντίπαλη ομάδα σε περισσότερα λάθη (17,6), απ’ ότι οι Κιτρινόμαυροι που επέστρεψαν μετά από 8 χρόνια. Τα ποσοστά των αντιπάλων τους μιλούν από μόνα τους: 47,6% στο δίποντο (2η καλύτερη επίδοση) και 31,4 στο τρίποντο (3η καλύτερη επίδοση)” σημειώνει το άρθρο των Γερμανών.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν στην επίθεση: “Μπορεί η άμυνα της ομάδας να είναι από τις καλύτερες στην διοργάνωση, όμως στην επίθεση έχει αρκετά προβλήματα. Ο ΑΡΗΣ εκτελεί με 27,1% στα τρίποντα και σκοράρει 68 πόντους. Στα τελευταία τρία παιχνίδια έχει σκοράρει μόλις 63, ενώ η Ουλμ παράγει 88,4 πόντους με 39,2% στο τρίποντο (4η και στις δύο κατηγορίες).”

Προτεινόμενα Άρθρα